eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az út negyedén sikeresen túl van Kozák Danuta

A duisburgi kajak-kenu Világkupán 500 egyesben is visszatért a csúcsra Kozák Danuta. Az Újpest kétszeres olimpiai bajnoka a teljes nemzetközi élmezőnyt is magabiztosan győzte le azután, hogy egy héttel korábban a hazai olimpiai válogatót megnyerte.

„Nagyon örülök, hogy eddig minden jól sikerült, bár ez még mindig csak az út negyede. Hiszen van egy második válogató, amin szintén jól kell szerepelnünk, utána pedig az olimpia, ahol fel szeretnénk tenni az i-re a pontot” - mondta Kozák Danuta.

Az egyes és a páros számokról a 19-szeres vb-győztes úgy fogalmazott: „saját magamról szerettem volna levenni a terhet azzal, hogy azt mondtam, nem mindenáron az egyesre koncentrálok, de a páros is fókuszban van. Továbbra is szeretném megcsinálni a párost, és most már az egyest is.”

Szakértők szerint sokat számít, hogy a sprinttávon már nem szerepel.

„Amikor elkezdtem a 200-ra készülni, hangsúlyoztam mindenkinek, és mondtam magamnak is, hogy ki szeretném próbálni magam, kíváncsi vagyok, hogy mit tudok” - emlékeztetett az Újpest kétszeres olimpiai bajnoka.

„A tavalyi év volt az, amikor azt gondoltam, hogy váltani kell mind az edzésmódszerekben, mind a hozzáállásban. Az 500 métert sokkal fontosabbnak gondoltam, ezért a 200 métert a tavalyi válogatók után teljesen elengedtem, és idén már csak az 500 méterre fókuszáltam” - közölte Kozák Danuta.

Az interjút teljes terjedelmében meghallgathatják szombaton délután fél hattól az InfoRádió Víztükör című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×