eur:
394.42
usd:
369.55
bux:
65240.52
2024. április 19. péntek Emma

A győri női kézilabdacsapat legyőzte az FTC-t

A címvédő Győri Audi ETO KC bejutott a női kézilabda Magyar Kupa vasárnapi fináléjába, miután a szigetszentmiklósi négyes döntő első elődöntőjében legyőzte a bajnok Ferencvárost.

A sikerrel a 2005 óta mindig diadalmaskodó győrieknek megmaradt az esélyük, hogy az örökrangsorban beérjék a 12 elsőséggel éllovas Vasast.

Tippmix Török Bódog női Magyar Kupa, négyes döntő (Szigetszentmiklós):

elődöntő:

Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 25-24 (15-11)

---------------------------------------------------------

A sorsolás szeszélye folytán a címvédő Győr és a bajnok FTC már az elődöntőben találkozott. A Bajnokok Ligája április eleji negyeddöntőjében az ETO mindkét meccsen nagy különbséggel győzte le fővárosi riválisát, és összesítésben 71-41-gyel került az egy hét múlva esedékes budapesti négyes döntőbe.

A szombati találkozót a spanyol Nerea Pena három góljának köszönhetően az FTC kezdte jobban, de a Győr 3-3-nál egyenlített. A Ferencváros egy ideig tartotta a lépést legnagyobb hazai riválisával (6-6), amely azonban az első félidő felénél - Yvette Broch és Heidi Löke eredményességének köszönhetően - négy góllal ellépett (11-7), és ezt a különbséget Görbicz Anita találataival a szünetig megőrizte.

A térfélcserét követően egy ideig nem változott számottevően a játék képe, és így a különbség sem (23-18). A hajrát szorossá tudta tenni a Ferencváros (25-24), de az egyenlítésre nem volt ideje és lehetősége.

A Győr 2005 óta - sorozatban - szerezte mind a 11 MK-diadalát, és az FTC is 11-szeres kupagyőztes (1967 és 2003 között). Vagyis a szombati győztesnek maradt esélye, hogy beérje a 12-szeres kupagyőztes Vasast.

Később:

Fehérvár KC-Érd 14.30

Vasárnap:

a 3. helyért: FTC - Fehérvár/Érd 15.45

döntő: Győr - Fehérvár/Érd 18.00

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×