eur:
392.52
usd:
365.9
bux:
66689.15
2024. április 25. csütörtök Márk

Egyetlen hibája volt Johan Cruyffnak

Johan Cruyff szinte bármire képes volt, csapataira komolyabb hatása volt a labdarúgópályán mint az edzőinek a kispadról - mondta az InfoRádiónak a csütörtökön elhunyt holland legendáról Kottán György, aki 1979-ben Johan Cruyff csapattársa volt Los Angelesben. Kiemelte, hogy a magánéletben nem voltak sztárallűrjei, közvetlennek ismerte meg, egyetlen hibája csak a dohányzás volt.

"Közvetlen mögötte játszottam negyedik csatárként felfutó baloldali középpályást, ő pedig előttem volt. Akárhányan körülvették őt, ha én pontosan a lábára passzoltam a labdát, azt lehetetlen volt elvenni tőle. Nagyon látott a pályán, abszolút kétlábas volt, nagyon gyors és könnyű lábú volt" - emlékszik vissza

.

"A Los Angeles-i együttesben igen meghatározó játékos volt, egy igazi dirigens volt a pályán és az életben is" - tette hozzá.

"Ugyanolyan srác, játékos volt, mint bárki más a csapatban. Nagyon sokat beszélgettem vele, mert nagyon sokat utaztunk együtt repülővel. Közvetlen volt, nem volt beképzelt. A családjához nagyon ragaszkodott. Semmi sztárallűrje nem volt, de amint fellépett a pályára, dirigált, magyarázott, de sohasem rosszindulatúan" - idézte fel Johan Cruyff egykori csapattársa.

Hozzátette: egyetlen hibája volt, hogy borzasztóan sokat dohányzott.

"Hatalmas öltözőnk volt Los Angelesben, Johan mindig odament a fürdőbejárathoz, ott öltözött át. A mérkőzés szünetében titokban rágyújtott, elszívott 3-4 slukkot" - részletezte.

A teljes beszélgetés meghallgathatják az InfoRádió hétvégi adásban és szombaton este hét órától a Gólvonal című sportmagazinban.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×