Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egyetlen hibája volt Johan Cruyffnak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Johan Cruyff szinte bármire képes volt, csapataira komolyabb hatása volt a labdarúgópályán mint az edzőinek a kispadról - mondta az InfoRádiónak a csütörtökön elhunyt holland legendáról Kottán György, aki 1979-ben Johan Cruyff csapattársa volt Los Angelesben. Kiemelte, hogy a magánéletben nem voltak sztárallűrjei, közvetlennek ismerte meg, egyetlen hibája csak a dohányzás volt.

"Közvetlen mögötte játszottam negyedik csatárként felfutó baloldali középpályást, ő pedig előttem volt. Akárhányan körülvették őt, ha én pontosan a lábára passzoltam a labdát, azt lehetetlen volt elvenni tőle. Nagyon látott a pályán, abszolút kétlábas volt, nagyon gyors és könnyű lábú volt" - emlékszik vissza

.

"A Los Angeles-i együttesben igen meghatározó játékos volt, egy igazi dirigens volt a pályán és az életben is" - tette hozzá.

"Ugyanolyan srác, játékos volt, mint bárki más a csapatban. Nagyon sokat beszélgettem vele, mert nagyon sokat utaztunk együtt repülővel. Közvetlen volt, nem volt beképzelt. A családjához nagyon ragaszkodott. Semmi sztárallűrje nem volt, de amint fellépett a pályára, dirigált, magyarázott, de sohasem rosszindulatúan" - idézte fel Johan Cruyff egykori csapattársa.

Hozzátette: egyetlen hibája volt, hogy borzasztóan sokat dohányzott.

"Hatalmas öltözőnk volt Los Angelesben, Johan mindig odament a fürdőbejárathoz, ott öltözött át. A mérkőzés szünetében titokban rágyújtott, elszívott 3-4 slukkot" - részletezte.

A teljes beszélgetés meghallgathatják az InfoRádió hétvégi adásban és szombaton este hét órától a Gólvonal című sportmagazinban.

Hanganyag: Szabó Gergõ