eur:
395
usd:
370.83
bux:
65362.97
2024. április 19. péntek Emma

Sportdiplomáciai siker: kajak-kenu világkupa Szegeden 2018-ban

Jövő év után 2018-ban is rendezhet világkupaversenyt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Szegeden.

A nemzetközi szövetség (ICF) madridi boardülésén született pénteki döntésről Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára tájékoztatta az MTI-t.

Mint mondta, 2018-ban Moszkva és Duisburg mellett lesz vk-verseny házigazdája Szeged.

"Szeretnénk a világkupából egy igazi kajak-kenus multisport eseményt csinálni, azaz a többi szakágat is, profi közvetítés mellett, bemutatni. Legfőképpen a maratonit, de a kajakpólót és a sárkányhajót is" - mondta, hozzátéve, hogy a fő hangsúly természetesen az olimpiai sprintszámokra kerülne, és így összességében a világkupa jó felvezetése lenne a 2019-es, olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak, amelynek a rendezését tavaly kapta meg a magyar szövetség.

Legutóbb 2014-ben volt világkupa Szegeden, a következő 2017-ben lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×