eur:
394.33
usd:
370.53
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Pelé elárverezi világbajnoki aranyérmeit

Elárverezi egyebek között három világbajnoki aranyérmét Pelé, a brazilok legendás labdarúgója.

A 75 éves "Fekete Gyöngyszem" mintegy kétezer relikviáját június 7. és 9. között értékesíti a londoni Julien's aukciósház.

A nemrég csípőműtéten átesett Pelé aranyérmei darabonként várhatóan 200 ezer dollárért (56,5 millió forint) kelnek el, a legnagyobb érdeklődés pedig valószínűleg egy 1970-ban külön neki készített világbajnoki trófeát övez majd, amelyből egymillió dollárra (282,5 millió forint) számítanak a szervezők. Emellett kalapács alá kerül több meze és az a labda is, amellyel az ezredik gólját szerezte.

Pelé személyes gyűjteményének nagy részét korábban Santos városának adományozta, a júniusi aukcióval pedig az a célja, hogy a gyűjtők birtokába kerülhessen - ahogy fogalmazott: - "a történetem egy-egy része". A bevétel részben a curitibai gyermekkórház számlájára kerül majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×