eur:
393.86
usd:
367.95
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Mehetnek olimpiára a profi ökölvívók

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) döntése értelmében ezentúl a profik is részt vehetnek majd az olimpiákon. Csötönyi Sándor, a hazai szövetség elnöke szerint ugyanakkor még csak javaslatról van szó.

Az AIBA kétnapos manchesteri ülésén a 197 tagország küldötteinek 80 százaléka támogatta, hogy a profi világszervezetekből (WBA, WBO, IBF, WBC) érkező bokszolók is szerepeljenek az ötkarikás játékokon.

Eddig csak az AIBA által működtetett szervezetek (AIBA Olympic Boxing, AIBA Pro Boxing), illetve a félprofi Boksz Világsorozat (World Series of Boxing) delegálhatott ökölvívókat olimpiára.

A profi bokszolóknak a jövőben nemzeti és kontinentális versenyeken kell kvótát szerezniük, mivel szabadkártyát nem oszt ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

"Ez még csak egy javaslat, amit a végrehajtó bizottságnak és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is el kell majd fogadnia" - mondta az MTI érdeklődésére Csötönyi Sándor. - Egyébként pedig nehezen tudom elképzelni, hogy a jól fizetett profi bokszolók ingyen eljöjjenek a játékokra és kockáztassák, hogy egy amatőrtől kikapnak."

Az ökölvívás 1904-ben, St. Louisban mutatkozott be olimpián, és 2012 óta már a női bokszolók is küzdhetnek ötkarikás érmekért.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×