eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Gondos Flóra nem lesz ott az olimpián

A műugró Gondos Flóra 3 méteren nem lesz ott a riói olimpián, mivel nem sikerült kvótát érő helyen végeznie az utolsó kvalifikációs verseny selejtezőjében, az idei ötkarikás játékok helyszínén zajló világkupán

A hétfői viadalon a magyar versenyzőnek a legjobb 18 között kellett volna zárnia az 54 fős mezőnyből az elődöntőbe kerüléshez - az olimpiai induláshoz a számítások szerint legalább a 25. hely körül -, öt ugrására azonban 230,35 pontot kapott, amivel a 38. helyen zárt.

A magyar női toronyugróknak sem sikerült szombaton kvótát szerezniük, mivel Kormos Villő a 21., Reisinger Zsófia pedig a 33. lett a szám selejtezőjében. Teljesen azonban még nem veszett el minden remény arra, hogy mégis legyen magyar toronyugró az ötkarikás mezőnyben.

"Kormos Villőnek kilencven százalék esélye van rá, hogy indulhasson a riói olimpián" - mondta Gémesi László, a hazai szövetség főtitkára hétfőn az MTI-nek. - "Igaz, hogy a 21. helye nem volt elég a továbbjutáshoz, ám mivel az előtte végzettek közül kettő is - egy amerikai és egy kanadai - kiesik, mert országuknak megvan a maximális két kvótája, a mi versenyzőnk két pozíciót előreugorva a 19. a teljes kvalifikációs rangsorban. Vagyis jelenleg ő az első számú tartalék, ezért bízom benne, hogy végül mégiscsak ott lehet Rióban."

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×