eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Éremszerzés a célja a férfi párbajtőrcsapatnak Rióban

Éremszerzés a célja a férfi párbajtőrcsapatnak a riói olimpián, amelyre magyar idő szerint hétfő hajnalban, a vancouveri világkupa-győzelemmel harcolta ki a részvételt.

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter kvartett a hazaérkezést követően először az M4 Sport vendége volt.

"A föld fölött járok jelenleg. Jövő héten majd elkezdjük az útkeresést, most még azonban az ünneplésé a főszerep. Nekünk Somfával ez lesz az első olimpiánk, úgyhogy nagyon izgatottak vagyunk" - nyilatkozta Rédli András. Boczkó Gábor hangsúlyozta, nem gondolta volna, hogy aranyérem kell majd az olimpiai kvalifikációhoz.

"Arra azonban számítottunk, hogy legalább a legjobb négyben kell végeznünk, Egyiptomról sejtettük, hogy nem jut majd be a nyolcaddöntőbe, a dél-koreaiak korai kiesése azonban minket is meglepett" - mondta Boczkó. Hozzátette, nehéz volt a sorsolásuk, és nem szeretnek a franciák ellen vívni.

"Ezúttal szerencsére sikerült a csoda, és legyőztük őket. Győzelmi kényszerben voltunk folyamatosan, mindig jött egy újabb feltétel, mi azonban kitartottunk, így ott lehetünk majd Rióban" - fejtette ki.

Imre Géza elmondta, saját teljesítményével nem volt teljesen elégedett, mert néha nem vívott azon a szinten, ahogyan azt elvárta volna magától, ugyanakkor a többiek kihozták magukból a maximumot.

Boczkó Gábor külön kiemelte a szerkezeti váltást, ugyanis Rédli András lett a befejező ember, ami nyerő húzásnak bizonyult.

"2006-tól én voltam a befejező ember a csapatban. Ez egy óriási felelősség, de persze van jó és rossz oldala is" - mondta, s hozzátette, próbáltak változtatni a taktikán, úgy érezték, hogy újításra van szükségük. - "Andrásnak fekszenek a kontrák, így kézenfekvő volt, hogy ő legyen a befejező emberünk. Gézával ketten próbáltunk megnyugtató előnyt adni neki, ez nem annyira sikerült. Végül is teher alatt nő a pálma. Megoldotta a feladatot. Meglátjuk, hogy így maradunk-e, ellenféltől függően megvan, hogy hogyan állunk fel, egy biztos: Gézának nagyon kell dolgoznia az elején."

Boczkó leszögezte, a riói olimpián egyértelműen elvárás a csapattól a dobogós helyezés: "úgy megyünk ki, hogy érmet akarunk nyerni, megnézzük hogy milyen lesz a sorsolásunk, annak függvényében bármilyen színű lehet a medálunk."

"Ez az arany az ellenfeleinknek is egyfajta üzenet volt. Bebizonyítottuk, hogy erősek vagyunk" - hangsúlyozta Somfai Péter.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×