eur:
394.03
usd:
368.31
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Bridzs Európa-bajnokság a Groupama Arénában

A Groupama Aréna kongresszusi termeiben rendezik meg június 16. és 26. között az 53. bridzs csapat Európa-bajnokságot.

A kontinens legnagyobb presztízsű válogatott versenyére várhatóan több mint 500 bridzselő érkezik majd Budapestre.

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálata emlékeztet rá, hogy a sportágban a csapat Eb-t a páros években tartják. Minden ország nyílt, női és szenior (60 év fölöttiek) kategóriában egy-egy négy-hat fős csapatot indíthat, ezeken kívül Budapesten női páros versenyszámot is rendeznek.

Magyarország - noha az 1937-as, első bridzs-világbajnokság helyszíne a budapesti Vigadó volt - először rendez kontinensviadalt. A legutóbbi csapat Eb-n a magyar nyílt együttes a 12. helyen végzett 18 csapatos csoportjában, így nem jutott be a rájátszásba.

A számítások szerint a budapesti Eb megrendezéséhez magyar részről pontosan 52 munkatársra lesz szükség - ez éppen egy pakli francia kártya lapjainak száma -, így mindenki kódnevet fog kapni: a főszervező a pikk ász lesz, a legkisebb részben közreműködő pedig a treff kettes.

Az eseményhez kapcsolódóan a Magyar Bridzs Szövetség a Bridzsakadémiával együttműködve ingyenes kezdő bridzstanfolyamot indít a médiában dolgozók számára.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×