eur:
392.89
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Póta Georgina kikapott a negyeddöntőben

Póta Georgina hat szettben alulmaradt a kínai születésű, török színekben versenyző Hu Melekkel szemben a portugáliai Gondomarban zajló asztalitenisz Top 16 bajnokságon, így a folytatásban az 5-8. helyért küzdhet.

A világranglistán 38. magyar játékos már a pénteki csoportszakasz során is játszott két ázsiai származású riválissal - egy-egy győzelem és vereség volt ellenük a mérlege -, s a szombati negyeddöntőben is egy ex-kínai várt rá úgy, hogy ezúttal már nem három, hanem négy nyert szettre ment a csata.

Az első játszma szoros küzdelem után a 31 éves Pótáé lett, ezután azonban a nála négy évvel fiatalabb, világranglista-26. Hu irányított, aki előbb fordított, majd 3-1-re ellépett. Az ötödik szettben 7-8-as állásnál Téglás Péter szövetségi kapitány időt kért, s ez úgy tűnt, használt, mert a magyar játékos fordított, a játszmákat tekintve pedig sikerült szépítenie. Ahogy a korábbi szettekben, a hatodikban is fej fej mellett haladtak a felek, de 9-9 után nem Póta szett-, hanem Hu meccslabdája következett, amelyet ki is használt, így ő lépett tovább a legjobb négy közé.

A torna pénteki első szakaszában négy négyfős csoportban zajlottak a mérkőzések, az első két-két helyezett került a negyeddöntőbe, ahonnan kezdve már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem úgy, hogy minden helyezést eldöntenek.

Póta tavaly, Bakuban is kikapott a negyeddöntőben, majd végül hatodikként zárt. Most, 15.30 órától az osztrák Sofia Polcanova lesz az első ellenfele az 5-8. helyért.

Eredmény (a nemzetközi szövetség honlapjáról):
nők, negyeddöntő:
Hu Melek (török)-Póta Georgina 4-2 (-14, 9, 9, 8, -9, 9)

A vasárnapig tartó bajnokság összdíjazása 10 ezer euró, a győztesek két-két ezerrel gazdagodnak. Mindkét nem versenyének első három helyezettje részvételi jogot szerez a világkupára, amelyre ősszel kerül sor.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×