eur:
394.11
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ezért nem megy vissza Amerikába Cseh László

Még nem dőlt el, hány számban indul Cseh László a riói olimpián - mondta az InfoRádiónak a trénere. Plagányi Zsolt a múlt évet értékelve úgy fogalmazott, eredményesen működtek együtt, az ötszörös olimpiai érmes úszó személyisége is fejlődött: nyugodtabb és magabiztosabb lett.

"Nagyon nagy élmény volt ez az év, jó hangulatban dolgoztunk együtt, az eredmények pedig önmagukért beszélnek, hiszen a sorozatban úszott országos csúcsok, az érmek, a világbajnoki győzelem, a rövidpályás Eb-sikerek mind azt igazolták, jól működtünk együtt" - hangsúlyozta Cseh László edzője.

Plagányi Zsolt hozzátette: "a legnagyobb eredmény természetesen a világbajnoki arany, de a Kazanyban mellé tett két másik érem is szépen csillog. Most azt mondom, a száz pillangó is lehetett volna arany, de majd legközelebb."

A kétszeres vb-győztes fejlődéséről a trénere azt mondta: "elsődleges fejben tudott előrelépni, sokkal nyugalmasabb a környezete és ő maga is, magabiztos lett, egész más ember, mint korábban volt; sokan mondják, hogy a nyilatkozatai és a személyisége is látványosan megváltozott. Nap mint nap találkozunk, de én is érzem rajta azt a magabiztosságot, amely ahhoz kell, hogy valaki a világ tetejére lépjen."

"A következő hat hónapban itthon készülünk, bár egy külföldi edzőtáboron gondolkozunk. Többnyire Törökbálinton vannak az edzések, egy-egy hétig Egerben, nagyon jó körülmények között, 50-es medencében edzünk, ahogy közvetlenül az olimpia előtt is. Azt még nem tudjuk, hogyan fogunk átállni arra az időzónára, amiben a verseny lesz. A külföldi edzőtábor helyszínét még egyeztetjük, az amerikai meghívás élő, ahol Ryan Lochte-val készülhetne együtt, de úgy ítéltük meg, majdnem ők tanulhatnának tőlünk, ezért nem fogadtuk el" - mondta Plagányi Zsolt.

Az edző szerint Rióban lesz néhány olyan szám, amelynek döntőjében a jelen és a múlt legnagyobb versenyzői csúcsformában csapnak majd össze.

"Óriási dolog lesz ott győzni, érmet szerezni. Érdemes lesz nézni, biztos, emlékezetes versenyeket fognak vívni, ennek biztosan részesei leszünk. Az még nem dőlt el véglegesen, Cseh László, hány számban indul majd, az biztos, hogy a hétvégén Luxemburgban 200 vegyesen idény elejéhez képest kimondottan jó időt úszott, így ez is szóba kerülhet akár. Még képlékeny minden. Úgy állunk hozzá, hogy egy aranyérem jobb, mint két vagy három ezüst" - tette hozzá.
A teljes beszélgetést meghallgathatják kedden este fél kilenctől az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×