Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ezért nem megy vissza Amerikába Cseh László

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Még nem dőlt el, hány számban indul Cseh László a riói olimpián - mondta az InfoRádiónak a trénere. Plagányi Zsolt a múlt évet értékelve úgy fogalmazott, eredményesen működtek együtt, az ötszörös olimpiai érmes úszó személyisége is fejlődött: nyugodtabb és magabiztosabb lett.

"Nagyon nagy élmény volt ez az év, jó hangulatban dolgoztunk együtt, az eredmények pedig önmagukért beszélnek, hiszen a sorozatban úszott országos csúcsok, az érmek, a világbajnoki győzelem, a rövidpályás Eb-sikerek mind azt igazolták, jól működtünk együtt" - hangsúlyozta Cseh László edzője.

Plagányi Zsolt hozzátette: "a legnagyobb eredmény természetesen a világbajnoki arany, de a Kazanyban mellé tett két másik érem is szépen csillog. Most azt mondom, a száz pillangó is lehetett volna arany, de majd legközelebb."

A kétszeres vb-győztes fejlődéséről a trénere azt mondta: "elsődleges fejben tudott előrelépni, sokkal nyugalmasabb a környezete és ő maga is, magabiztos lett, egész más ember, mint korábban volt; sokan mondják, hogy a nyilatkozatai és a személyisége is látványosan megváltozott. Nap mint nap találkozunk, de én is érzem rajta azt a magabiztosságot, amely ahhoz kell, hogy valaki a világ tetejére lépjen."

"A következő hat hónapban itthon készülünk, bár egy külföldi edzőtáboron gondolkozunk. Többnyire Törökbálinton vannak az edzések, egy-egy hétig Egerben, nagyon jó körülmények között, 50-es medencében edzünk, ahogy közvetlenül az olimpia előtt is. Azt még nem tudjuk, hogyan fogunk átállni arra az időzónára, amiben a verseny lesz. A külföldi edzőtábor helyszínét még egyeztetjük, az amerikai meghívás élő, ahol Ryan Lochte-val készülhetne együtt, de úgy ítéltük meg, majdnem ők tanulhatnának tőlünk, ezért nem fogadtuk el" - mondta Plagányi Zsolt.

Az edző szerint Rióban lesz néhány olyan szám, amelynek döntőjében a jelen és a múlt legnagyobb versenyzői csúcsformában csapnak majd össze.

"Óriási dolog lesz ott győzni, érmet szerezni. Érdemes lesz nézni, biztos, emlékezetes versenyeket fognak vívni, ennek biztosan részesei leszünk. Az még nem dőlt el véglegesen, Cseh László, hány számban indul majd, az biztos, hogy a hétvégén Luxemburgban 200 vegyesen idény elejéhez képest kimondottan jó időt úszott, így ez is szóba kerülhet akár. Még képlékeny minden. Úgy állunk hozzá, hogy egy aranyérem jobb, mint két vagy három ezüst" - tette hozzá.
A teljes beszélgetést meghallgathatják kedden este fél kilenctől az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában.

Hanganyag: Farkas Dávid