eur:
393.26
usd:
367.68
bux:
66220.05
2024. április 25. csütörtök Márk

Elődöntőben a magyar származású teniszező az Australian Openen

A brit Johanna Kontával és a német Angelique Kerberrel vált teljessé az ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyében a legjobb négy mezőnye.

A világranglistán 47., magyar származású Konta könnyedén verte a selejtezőből érkezett, 133. helyen álló kínai Csang Suajt, így 1983 óta először lesz brit női játékos egy Grand Slam-elődöntőben. Akkor Jo Durie került a négy közé a US Openen.

A sydneyi születésű Konta következő ellenfele - első találkozójukon - Kerber lesz, aki a kétszeres bajnok Viktorija Azarenkát búcsúztatta. A német teniszező hetedik összecsapásukon először győzte le eddig szettet sem vesztő riválisát.

Eredmények, negyeddöntő:
nők:
----
Kerber (német, 7.)-Azarenka (fehérorosz, 14.) 6:3, 7:5
Konta (brit)-Csang (kínai) 6:4, 6:1

A csütörtöki elődöntőben:
Kerber-Konta, S. Williams (amerikai, 1.)-A. Radwanska (lengyel, 4.)

A férfiaknál a brit Andy Murray hatodszor jutott be az elődöntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mivel szerdán négy szettben felülmúlta a spanyol David Ferrert.

A nagy küzdelmet és kimerítő labdameneteket hozó csata 3 óra 20 percig tartott. Ferrer előzőleg még játszmát sem vesztett a tornán. A világranglistán második Murray következő ellenfele a kanadai Milos Raonic vagy a francia Gae:l Monfils lesz.

A Melbourne-ben négy finálét is elbukó skót korábban bejelentette, hogy odahaza tartózkodó feleségével a közeljövőben várják első gyermeküket, és ha beindul a szülés, akkor otthagyja az Australian Opent.

Mivel a nőknél a magyar származású Johanna Konta is bejutott a négy közé, a britek 1977 óta először képviseltetik magukat Grand Slam-elődöntőben férfi és női vonalon is.

Eredmények, negyeddöntő:
férfiak:
--------
Murray (brit, 2.)-Ferrer (spanyol, 8.) 6:3, 6:7 (5-7), 6:2, 6:3

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

2024 első negyedévében a teljes országos modern ipari/logisztikai állomány 5 103 595 négyzetmétert tett ki. Ebből a fővárosban és környékén található 3 522 155 négyzetméter, míg a regionális hazai állomány 1 581 440 négyzetméter - derül ki a BRF legfrissebb jelentéséből. 2024 első negyedévében nem történt új ingatlan átadása a fővárosban, a regionális piacokon pedig mindössze egy épület átadását rögzítették Debrecenben, ami 5650 négyzetmétert tett ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×