Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A spanyoloktól is kikaptak Nagy Lászlóék

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-29-re kikapott Spanyolországtól a lengyelországi Európa-bajnokságon, a középdöntő második fordulójában. Nagy László 9 gólig jutott, de ez sem volt elég a pontszerzéshez. Még van matematikai esély a riói olimpiai szereplésre.
Az előző Eb-n bronzérmes, vb-4. spanyoloknál helyet kapott Talant Dujshebaev magyar szövetségi kapitány fia, Alex, a veszprémi Ugalde, valamint két szegedi, Garcia és Mindegia.

Jól kezdett a magyar csapat, 3-1-re ellépett, sőt, 4-1 is lehetett volna, ám kimaradt egy büntető. A spanyolok ezt követően agresszívebb védekezésre váltottak, öt percig nem kaptak gólt, és egyenlítettek. Ám a magyarok ismét felpörögtek, és a gyors támadásokat rendre góllal fejezték be. Háromgólos hátrányban időt kért a rivális, és ezt követően megint jobban játszottak, majd a magyar időkérés sem törte meg a spanyolok lendületét, s 8-8 lett, igaz, fordítani nem tudtak.

Ezek után Nagy László hatalmas góljaival sikerült tartani a lépéselőnyt, ugyanakkor elhúzni nem tudott az együttes. A szünet - mivel a magyar hálóőr, Mikler helyett mezőnyjátékos volt a pályán és üresen maradt a kapu - Garcia próbálkozott félpályáról, de a felső lécet találta el. Így 15-15-tel vonultak el pihenőre a csapatok.

A második félidő három spanyol találattal indult, kapaszkodni kellett, nehogy komoly legyen a hátrány. Olykor sikerült megjátszani a beállós Bánhidit, ám emberelőnyben nem tudott egyenlíteni a magyar csapat. Beállt az ex-veszprémi Sterbik a spanyol kapuba, ám kevés alkalommal védett, s 22-19-es spanyol vezetés után 23-23 lett, így nem maradt el az időkérés.

Hiába az egyenlítés, ismét erőre kaptak a spanyolok, és 10. perccel a vége előtt 27-24-re vezettek, ráadásul emberelőnyük alatt tovább nőtt a különbség. A hajrában minden energiáját mozgósította a Dujshebaev-csapat, sikerült közelebb férkőznie, Nagy László 9. góljával 29-28 lett az állás, a kapitány fia azonban betalált. Gazdag eredményes volt büntetőből, és az utolsó támadásoknál időt kértek a spanyolok, a végén pedig időn túli hétméteresből állították be a végeredményt.

"Vesztes mérkőzés után mindig nehéz megszólalni. Ma volt az utolsó lehetőségünk, ettől a pillanattól kezdve az olimpiai játékokra való kijutás álom és nem realitás" - értékelt Talant Dujshebaev szövetségi kapitány az M4 Sportnak. Hozzátette, amíg az alapvető dolgokat nem tudják megtenni, vagy csak nehezen, addig felesleges taktikáról beszélni.

"Három napot pihentünk, ráadásul a svédek utánunk játszanak, így nem hivatkozhatunk fáradtságra. Fel kell készülnünk, harcolni, küzdeni, és meg kell nyernünk a svédek elleni mérkőzést" - fogalmazott a szakvezető.

A válogatott csapatkapitánya, a kilenc kísérletéből kilenc gólt szerző Nagy László szerint érettebb teljesítményt nyújtottak, mint a korábbi találkozókon.

"Örültem volna, ha az elmúlt két meccsen is így mentünk volna ki a pályára. A svédek ellen is ugyanígy menni kell előre" - mondta a mezőny legjobbjának választott Nagy László.

Schuch Timuzsin szerint apróságokban hibázott az együttes, s néhány ilyen momentum billentette a spanyolok javára a találkozót.

"A elmúlt három napban visszamentünk az alapokra, és ezek ezen a meccsen ki is jöttek" - jegyezte meg.

Hozzátette, hogy egyszerű játékkal volt esélyük.

Nagy Kornél szerint jobb játékot nyújtottak, mint az előző mérkőzéseken, de ezúttal ez is kevés volt.

"Előreléptünk a taktikai elemekben támadásban mindenképp, de jó kapusteljesítménnyel védekezésben is végig pariban voltunk. Nincs szégyellnivalónk, holnap ugyanilyen játékkal szeretnénk kijönni" - mondta az M4-nek.

Mikler Roland úgy fogalmazott, az a legnagyobb probléma, hogy egy ilyen erős ellenféllel szemben, kiélezett mérkőzésre hagyták a döntést.

"Több extrát szerettem volna hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Szerintem fantasztikus fejlődést mutatott a csapat, jól és kreatívan játszottunk" - összegzett a kapus.

A svéd-dán meccs 28-28-as döntetlent hozott, így még van matematikai esély a riói olimpiai szereplésre. Ez azonban csak akkor marad meg, ha a magyar csapat szerdán délután győzni tud a svédek ellen.