eur:
394.49
usd:
370.06
bux:
65336.21
2024. április 23. kedd Béla

Faragó Tamás: Komoly az esélyünk a horvátok ellen

A legjobb 8 közé jutott a magyar férfi vízilabda válogatott a belgrádi Európa-bajnokságon. Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese a papírformának megfelelően 14-3-ra legyőzte Grúzia csapatát, és a 4 közé jutásért az olimpiai bajnoki címvédő Horvátország ellen játszik majd. Az esélyekről Faragó Tamás olimpiai bajnok, volt szövetségi kapitány beszélt az InfoRádiónak.

"Egyelőre úgy alakult minden, ahogy szerettük volna, és ahogy terveztük. A játék minőségét is dicsérhetjük, a srácok védekezésben és támadásban is átlagon felüli teljesítményt nyújtottak, reményteljes a játékunk a horvát mérkőzés előtt" - mondta Faragó Tamás olimpiai bajnok, volt szövetségi kapitány.

Hozzátette: a grúz-magyar találkozó után még nem lehet lemérni semmit.

"Minden világverseny a negyeddöntő után kezdődik. Tíz napja zajlik az Európa-bajnokság, de még semmi nem történt, hanem várjuk azt a bizonyos pillanatot, hogy eldőlhet a sorsunk."

Az olimpiai bajnoki címvédő Horvátország elleni mérkőzésen magyar győzelmet vár Faragó Tamás.

"A fiúk fantasztikusan és pontosan védekeztek, persze a grúzok támadójátékát nem lehet túlértékelni, de az biztos, hogy a blokkok, a védekezés koncentrációja, a taktika, amit Tibor kiosztott, mind-mind pozitív előjel."

Mint mondta, a horvátok is nagyon jó vízilabdát játszanak.

"A horvát vízilabda bizonyos értelemben ötvözi azt a kreativitást, ami elsősorban a magyarokra jellemző, és azt a fegyelmet és pontos játékot, amit a szerbek tudnak. Tehát nem könnyű ellenük játszani, olimpiai bajnokok, és nagyon sok jó játékosuk van. De azt hiszem, hogy elsősorban a formaidőzítés tekintetében, miután a csapat egyre jobban játszik, komoly esélyünk lehet a horvátok ellen."

A magyar női válogatott Oroszország ellen játszik, a tét a csoport második helye. Faragó Tamás szerint ez a mérkőzés is nagy feladat lesz.

"A csajoknál is most kezdődik az Európa-bajnokság, az orosz csapat fiatal, gyors játékosokból áll. Ahogy korábban említettem, orosz rulettet játszanak. El tudom képzelni, hogy vagy fölényes győzelmet aratunk, vagy egy kockázatos mérkőzésen kell kicsikarnunk a győzelmet" - fogalmazott a volt szövetségi kapitány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×