eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Negyeddöntőbe jutott a magyar férfi vízilabda-válogatott

Bejutott a legjobb nyolc közé a magyar férfi vízilabda-válogatott a belgrádi Európa-bajnokságon: Benedek Tibor együttese a nyolcaddöntőben a grúzokat győzte le 14-3-ra.

A legjobb nyolc közé jutott a magyar férfi vízilabda válogatott a belgrádi Európa-bajnokságon.

Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese a papírformának megfelelően 14-3-ra legyőzte Grúzia csapatát.

Ezzel bebiztosította, hogy ha a szerb fővárosban nem szerzi meg az egyetlen kiadó kvótát, akkor ott legyen Triesztben, az áprilisi olimpiai kvalifikációs viadalon, ahol további négy riói hely talál gazdára.

Eredmény:
férfiak, nyolcaddöntő:
Magyarország-Grúzia 14-3 (4-1, 4-1, 3-1, 3-0)
---------------------------------------------
magyar góldobók: Varga Dénes 3, Vámos, Hosnyánszky, Manhercz, 2-2, Bátori, Decker Á., Varga Dániel, Kis G., Erdélyi 1-1

Az elején úgy tűnt, pillanatok alatt átgázol a magyar együttes az ellenfelén, az első négy támadását góllal fejezte be. Ráadásul a védekezésre is koncentrált, hat lövésből csak kettő jutott el Nagy Viktor kapujáig, ezeket pedig könnyedén fogta a hálóőr. Ezt követően támadásban kissé megakadt a magyar válogatott, a grúzok pedig két perccel a játékrész vége előtt egy ejtéssel megszerezték első góljukat (4-1).

A második negyednek több mint a felét "hozták le" lőtt gól nélkül a csapatok, majd a csapatkapitány Varga Dániel volt eredményes emberelőnyös helyzetben. A negyed aztán további magyar gólokat hozott - igaz, a grúzok is betaláltak egyszer -, így hatra nőtt a különbség a mérkőzés felére (8-2).

A harmadik felvonásban már Bisztritsányi Dávid tempózott a háló előtt, s figyelte, hogy elöl az addiginál kicsit lassabbak voltak társai, akik több helyzetet is elrontottak. Ennek ellenére ezt a játékrészt is megnyerte a magyar együttes

A zárónegyed második felére úgy tűnt, a grúzok minden erejükkel elkészültek, szinte lövésig sem jutottak támadásaik végén. A magyaroknak a helyzetek kihasználása okozott némi gondot, de így is magabiztos, fölényes diadalt arattak.

"Játszottunk eddig négy mérkőzést, mindegyik a maga nemében volt fontos, még a törökök elleni is. Mi ez alatt a négy mérkőzés alatt megerősödtünk és egy jó csapattá váltunk, nagyon bízom a holnaputáni győzelemben" - nyilatkozta az MTI-nek a találkozót követően Benedek Tibor szövetségi kapitány, aki szerint nincs jelentősége annak, hogy a görögök elleni nyitómérkőzés után három, viszonylag gyengébb képességű riválissal szemben kellett vízbe szállni. "Minden mérkőzésnek hatalmas jelentősége volt, egyiket sem lehetett félvállról venni" - tette hozzá.

A válogatottba három év szünet után visszatért Kis Gábor elmondta, a görög meccset követő szakasz most zárult le, ezeket a találkozókat kellett maximálisan kihasználni arra, hogy felkészüljenek a horvátok elleni negyeddöntőre.

"Az egy teljesen más mérkőzés lesz, teljesen más bíráskodással. Egyelőre mi is csak találgatjuk, hogy milyen összecsapásra számíthatunk. A horvátok fizikálisan erősebbek, mint a görögök, de én nagyon bizakodó vagyok, úgy gondolom, a csapat meg tudja verni a horvátokat, és be tud jutni a négy közé" - vélekedett Kis Gábor.

Az olimpiai bajnok center megjegyezte, nagyon várja már a horvátok elleni összecsapást, mivel az elmúlt találkozókon csak "pattogtak" le róla a védők, és "minden nézésére kontrát kapott".

"Várom már, hogy ilyen téren is elkezdődjön nekem ez az Európa-bajnokság." - tette hozzá.

A férfi Eb-n egyetlen kvóta talál gazdára, a szerb, a horvát és a görög csapat azonban már biztos résztvevője a riói olimpiának. Amennyiben a magyar válogatott itt nem tudja kiharcolni a kvalifikációt, akkor áprilisban, a trieszti tornán teheti ezt meg.

Az Eb-n a magyarok következő ellenfele az olimpiai bajnok horvát válogatott lesz. A kedden 20.15-kor kezdődő mérkőzés tétje az elődöntőbe jutás.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×