Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csányi Sándor: Falvakban is tudunk pályát építeni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kétmilliárd forintot ajánlott fel a MOL a társasági adórendszeren keresztül a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, amely ezt főleg az utánpótlásra és pályaépítésre használja majd. Csányi Sándor MLSZ-elnök kiemelte, hogy a külön felajánlott 285 millió forint a felnőtt válogatott Európa-bajnoki felkészülését segíti, a nemzeti együttes márciusban a horvátok ellen lép pályára.

"A kétmilliárd forint TAO-hozzájárulás, és az MLSZ TAO-forrásai alapvetően három célt szolgálnak. Egyrészt az amatőr csapatok versenyeztetésének költségeit vállaljuk át. Ennek köszönhető, hogy a pár évvel ezelőtti 7100 helyett ma már 11400 csapat versenyez, és ez nyilván sokkal több játékost is jelent. Másrészt felhasználjuk az utánpótlás-nevelésre is, tehát akadémiáknak, utánpótlás-műhelyeknek biztosítunk támogatást" - mondta Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke az InfoRádiónak.

Hozzátette: nem utolsó sorban van egy MLSZ pályaépítési program, amit önkormányzatoknak, iskoláknak és kluboknak hirdetnek meg, ahol ők biztosítják a saját erőt, ami általában 30%, vagy ha nagyon nehéz helyzetben van az önkormányzat akkor 10%, a többi összeget pedig TAO formájában az MLSZ forrásából biztosítják.

"Ennek köszönhetően a legkisebb falvakban, iskolákban, klubokban is nagyon sok pályát tudunk építeni. Az a tapasztalat, hogy minden pálya megnyitását követően egy héten belül az egész pálya tele van gyerekekkel, felnőttekkel és idősekkel, és mindenki játszik" - hangsúlyozta Csányi Sándor.

A MOL ezen kívül 285 millió forint szabadon felhasználható támogatást nyújt az MLSZ-nek.

"A 285 millió, az MLSZ és az MLSZ által menedzselt válogatott, válogatottak céljait szolgálja. Ebben az évben a hosszabb felkészülési idő és az Európa-bajnoksági részvétel miatt szintén több költségünk van, ez a 285 millió forint elsősorban a válogatott felkészülését és az Európa-bajnoki költségeit fedezi" - mondta az MLSZ elnöke.

Csányi Sándor hozzáfűzte: március 26-án a Groupama Arénában lesz egy felkészülési mérkőzés a horvát válogatott ellen, ezt megelőzően már februárban és márciusban is lesz 5-5 nap felkészülés. Miután pedig a bajnokság véget ér áprilisban, hosszabb felkészülési időszak következik és végül majd 23 fővel utazik ki a futballcsapat Franciaországba.