eur:
394.24
usd:
365.15
bux:
65524.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Férfi kosárlabda EK - Hazai bravúrral kezdte a középszakaszt a Szolnok

A Szolnok hazai pályán végig vezetve legyőzte az olasz bajnok Sassarit a férfi kosárlabda Európa Kupa középszakaszának első fordulójában.

Eredmény, középszakasz (legjobb 32), 1. forduló, N csoport:
Szolnoki Olaj-Sassari (olasz) 86-75 (23-8, 18-22, 20-24, 25-21)

A magyar csapat legjobb dobói: Vojvoda 20, Milosevic 19, Burrell 15, Wittmann 11

A magyar bajnok fennállása során először jutott be a második számú európai kupasorozat középszakaszába, s a február 10-ig tartó második körben a Sassari mellett a török Galatasaray és a spanyol Zaragoza az ellenfele.

Szolnokon a rövid téli szünetben légióscsere történt irányítóposzton: Aaron Craft helyére a szintén amerikai Stanley Burrell érkezett a ciprusi Nicosiától. A Sassari a kontinentális elitet felvonultató Euroliga kiesőjeként, győztes meccs nélkül került le az EK-ba, és három játékosa is megfordult korábban az NBA-ben. A szardíniai együttes rosszul kezdte az új évet: fennállásának legsúlyosabb, 87-50-es vereségét szenvedte el a Serie A-ban éllovas Milanótól.

A szolnokiak legújabb szerzeménye, a francia Vichy Clermont-tól érkezett amerikai Jarrod Jones egyelőre nem szerepelt a keddi keretben.

A házigazdák nagyszerűen kezdtek papíron jóval erősebb riválisuk ellen, Burrell első meccsén sorra harcolta ki a személyi hibákat, majd triplát dobott. A kemény védekezésnek is köszönhetően a nyitónegyed végén már 23-8 állt az eredményjelzőn, Strahinja Milosevic, a Tisza-partiak szerb kiválósága ekkor 8 pontnál tartott. A folytatásban 29 pontnál megtorpant Pór Péter gárdája, ezalatt a 12 triplakísérletükből mindössze egyet bedobó vendégek 6 pontot szereztek, a közönséget Kovács Péter hármasa nyugtatta meg. A nagyszünetben 41-30 volt az állás.

Térfélcsere után az olaszok az 54 NBA-mérkőzésen szerepelt, kongói Christian Eyenga révén 5 pontra felzárkóztak (46-41), ráadásul a lepattanók többségét is ők szerezték meg. Az Olaj azonban nem roppant meg, két perccel később ismét tíz pont fölött volt az előny (52-41), Milosevic pedig egy támadásból négy pontot dobott. A 61-54-ről induló negyedik játékrészben Vojvoda Dávid triplák nélkül is megszerezte 20. pontját, majd Marco Calvani vezetőedző reklamálása és technikai hibája, illetve Burrell hármasa keltett felzúdulást. A hajrában ihletett állapotban játszottak a hazaiak, a közönség látványos kosaraknak tapsolt, és a végig vezető magyar bajnok végül váratlanul simán nyerte meg fennállásának első meccsét az EK középszakaszában.

A Szolnok jövő szerdán a spanyol Zaragozához látogat.

"Az első 5-6 percben nem hagytuk felpörögni az olaszokat, és utána is mindig volt valaki, aki átlendítette a csapatot a holtponton. Jó védekezéssel sikerült tartani a 10 pont körüli, megnyugtató előnyt, és ezzel a szép győzelemmel igencsak magasra tettük a mércét magunknak." - mondta Pór Péter vezetőedző.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×