eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Így jutott ki a magyar futballválogatott az Eb-re!

A magyar labdarúgó-válogatott 12 mérkőzésből álló úton jutott el a franciaországi Európa-bajnokságra. Felelevenítjük az állomásokat.

1. Magyarország-Észak-Írország 1-2
(2014. szeptember 7.)

A magyar csapat Pintér Attilával kezdte meg a selejtezőket. A Groupama Arénában vezetett ugyan Priskin Tamás a 75. percben fejelt góljával, de a vendégek a hajrában fordítottak és nyertek. A pályára lépett 14 magyar játékosból hatan nem kaptak további szerepet a sorozatban, a hetedik, Vanczák Vilmos további egy percet játszott még, érdekes módon ugyancsak az északírek ellen. 


2. Románia-Magyarország 1-1
(2014. október 11.)

Az MLSZ vezérkara az első meccsen elszenvedett vereség után leváltotta Pintér Attila szövetségi kapitányt, s Dárdai Pált kérte fel a posztra, aki a hátralévő őszi mérkőzésekre vállalta a munkát, egyébként a berlini Herthánál betöltött utánpótlásedzői feladatát is megtartva. A bukaresti találkozó előtt számos változtatást eszközölt a keretben, illetve a csapatban, a román fővárosban nyolc olyan futballista kapott szerepet, aki nem játszott az északírek ellen. A kapitány Dzsudzsák Balázst zseninek nevezte a meccs előtt - a csapatkapitány pedig remek szabadrúgásgóllal egyenlítette ki Rusescu gólját a 82. percben. A magyar válogatott 1981 óta először szerzett pontot Bukarestben. 



5. Magyarország-Görögország 0-0
(2015. március 29.)

A vártnál lényegesen gyengébb rajtot vett görög csapat az utolsó szalmaszálba próbált kapaszkodni. Az új kapitánnyal, Sergio Markariánnal érkező, még nyeretlen gárda számára csak a győzelem adott volna reményt a folytatásra. A magyar együttes óvatosan játszott, a játék képe alapján igazságos döntetlen született a Groupama Arénában. Dárdai Pál együttesének legígéretesebb két lehetőségét Nemanja Nikolics lehetősége, illetve a csereként beállt Pintér Ádám lövése jelentette a hajrában. 






9. Magyarország-Feröer-szigetek 2-1
(2015. október 8.)

Noha a görögök ellen hat pontot gyűjtő vendégek ráijesztettek a magyar csapatra Róaldur Jakobsen gyors góljával, Bernd Storck együttese a második félidőben fordított, s győzött. A kapitány, sok kritikát generálva, a szeptemberi meccseken mellőzte az OTP Bank Ligában nagy formában futballozó Böde Dánielt, kihagyta őt a feröeriek ellen is a kezdőcsapatból, de a második félidőre pályára küldte Tőzsér Dániel helyén. A Fradi-kedvenc két remek góllal vállalt oroszlánrészt a sikerből. Ez volt az első mérkőzés a sorozatban, amelyen hátrányból fordított a magyar csapat, amelyen egyáltalán két gólt szerzett, s amelyen valamelyik játékosunk két gólig jutott. 





Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×