eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - A Szolnok nyerte a szerdai magyar párbajt

A házigazda Szolnok egy góllal nyert az OSC ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében vívott szerdai összecsapáson.

Eredmény, Bajnokok Ligája, főtábla, csoportkör, 2. forduló:

B csoport:
Szolnoki Dózsa-Közgép - A-Híd OSC Újbuda 8-7 (1-3, 2-0, 4-1, 1-3)

góldobók: Mitrovic, Varga Dénes, Varga Dániel 2-2, Younger, Gocic 1-1, illetve Graham 2, Bundschuh, Brguljan, Gór-Nagy, Bátori, Decker Á. 1-1

A 12 csapatos főtábla B jelű hatosában már a második forduló összehozta a magyar bajnok Szolnokot és a legutóbbi ob I-es idény ezüstérmesét, s a papírforma a házigazda sikerét ígérte az oda-visszavágós rendszerben zajló sorozat első magyar-magyar ütközetében.

A párharc nyitánya a hazaiaknak sikerült jobban, a vezetést követően azonban sorozatban három OSC-gólt láthatott a közönség. Álmosnak tetszett a vendéglátók játéka, ugyanakkor az újbudai alakulat lelkesen és bátran pólózott, aminek meglett a részeredménye.

A második negyedben aztán éledezni kezdett az olimpiai és világbajnokokkal tűzdelt hazai együttes, amely előbb kiegyenlített, majd a harmadik játékrész elején a vezetést is átvette (4-3). A folytatásban aztán érvényesültek a valós erőviszonyok: szolnoki találatok következtek, s Varga Dénes góljával már 6-3-ra a hazaiak álltak jobban.

A játékrész végén közelebb kerültek a vendégek (6-4), a befejező nyolc percnek azonban 7-4-es szolnoki vezetés mellett vághattak neki a csapatok. Az OSC megpróbált felzárkózni, ehelyett azonban a már nyugodtan játszó házigazdák voltak eredményesek: az idősebbik Varga fivér, Dániel távoli duplájával 8-4-re módosult az állás. A hajrában aztán alaposan kiengedett a Szolnok, az OSC felzárkózott 8-7-re szűkítve a különbséget, a hazaiak győzelmét azonban nem tudta megakadályozni.

Később, A csoport:
Primorje Rijeka (horvát) - ZF-Eger 20.45

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×