eur:
395.06
usd:
370.89
bux:
65061.15
2024. április 19. péntek Emma

Vendée Globe - Huszonhét induló, köztük Fa Nándor

Huszonhét indulóval számolnak a szervezők a jövőre rajtoló Vendée Globe szóló, kikötés nélküli földkerülő vitorlásversenyen, köztük van Fa Nándor is.

A világ legnehezebb versenyének tartott Vendée Globe honlapja szerint hét ország hajósai lesznek ott a 2016. november 6-i rajton Les Sables d,Olonne-ban. A részvételi rekordot a 2008-as viadal tartja, amikor 30-an keltek útra, közülük 11-en fejezték be a földkerülést.

A franciák ezúttal is túlsúlyban lesznek: indul többek között Vincent Riou, a 2004-2005-ös kiírás győztese és Armel Le Cléach, aki legutóbb második volt.

Fa Nándor az 1992-93-as sorozatban - legjobb nem franciaként - az ötödik helyen ért célba. A magyar vitorlázó felkészülésként a 60 lábas hajóosztály legnagyobb eseményére az új-zélandi Conrad Colmannal 110 nap alatt teljesítette a Barcelona World Race földkerülő viadalt, októberben viszont kénytelen volt feladni Perényi Péterrel a Jacques Vabre transzatlanti versenyt árbóctörés miatt. Legközelebb jövő májusban a New York-Vendée megmérettetésen állna rajthoz a saját építésű és fejlesztésű Spirit of Hungaryvel.

A legutóbbi, 2012-2013-as Vendée Globe-on a francia Francois Gabart nyert 78 nap 2 óra 16 perces új csúccsal.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×