eur:
393.35
usd:
368.06
bux:
65963.59
2024. április 24. szerda György

BL: a Real Madrid és a Manchester City is továbbjutott

A Real Madrid nem játszott jól, de legyőzte a PSG-t, a Man City az első félidőben parádézott Sevillában, s úgy nyert. Mindkét csapat továbbjutott. A másik két csoport élén a Manchester United és a Benfica áll.

Hét mérkőzést játszanak ma a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. A slágerek: Real Madrid-PSG, Mönchengladbach-Juventus, Sevilla-Manchester City. Délután a kazah FK Asztana 0-0-ra játszott hazai pályán az Atlético Madriddal. 

A korábbi hetekhez képest erősödött a Real Madrid, néhányan felépültek, de Gareth Bale és Karim Benzema hiányzik, James csak a kispadon ül. A csapat: Navas - Danilo, Sergio Ramos, Varane, Marcelo - Casemiro - Modric, Kroos - Jesé, Cristiano Ronaldo, Isco. A PSG: Trapp - Aurier, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell - T. Motta - Verratti , Matuidi - Di Maria, Ibrahimovic, Cavani.
A Sevilla: Sergio Rico - Coke, Rami, Kolodziejczak, Tremoulinas - Iborra, Krychowiak - Vitolo, Banega, Konopljanka - F. Llorente. A Man Cityben csak a kispadon ül De Bruyne, Aguero sérült: Hart - Sagna, Kompany, Otamendi, Kolarov - Fernando - Yaya Touré, Fernandinho - Jesus Navas, Sterling - Bony.
Nincs meglepetés a Mönchengladbach névsorában: Sommer - Nordtveit , A. Christensen, Alvaro Dominguez , Wendt - Dahoud , G. Xhaka - Traoré , F. Johnson - Stindl - Raffael. A Juventusban Cuadrado és Mandzukic is csak a kispadon: Buffon - Lichtsteiner, Chiellini, Bonucci, Evra - Sturaro, Marchisio - Hernanes, Pogba - Dybala - Morata.
A Sevilla az előző tíz hazai nemzetközi kupameccsét mind megnyerte. Most ellenben hátrányba került a Man City ellen, Raheem Sterlinget ölelgették a manchesteriek. Fernandinho adta a gólpasszt, az angol válogatott csatárnak ez volt az első BL-gólja. 
Pazar City-kezdés. Fernandinho most nem passzolt, hanem gólt fejelt. Kevesen számítottak arra az andalúz város piros-fehér felében, hogy 10 perc után a City 2-0-ra vezet majd. 
Eddig csak a D-csoportban esett gól, a Gladbach Fabian Johnson találatával előnybe került a Juventus ellen. 

Madridban két helyzete is volt a PSG-nek a félidő közepén. 
A játék képe alapján némileg váratlanul, de szépített a Sevilla: Benoit Tremoulinas a gólszerző. Sevilla-Manchester City 1-2
Megvan az első gól Ukrajnában is, Olekszandr Gladkij előnyhöz juttatta a Sahtart a Malmö ellen. 
Eddig volt igaz: a madridi meccs nyolc védőjéből öt brazil! Marcelo, az egyik madridi megsérült, Nacho állt a helyére. 
A csereként beállt Nacho góljával vezet a Madrid, Trapp, a PSG német kapusa gyerekes hibát követett el. Real Madrid-PSG 1-0
Újabb City-gól, Wilfried Bony nagyon magabiztos volt. Sevilla-Manchester City 1-3.
Adrien Rabiot, a PSG középpályása (Verratti helyére állt be) kétszer is közel járt a gólszerzéshez. Egyszer kapufát lőtt, egyszer öt centit tévesztett. 
Az őszi idegenbeli BL-mérkőzések specialistája, a svájci Stephan Lichtsteiner kiegyenlített Mönchengladbachban, 1-1-re áll a Juve. 
A második félidő elején szerzett két gyors góllal a Sahtar eldöntötte a Malmö elleni meccset. Dario Srna és eduardo egy-egy találatával má4 3-0. 
Jürgen Locada előnyhöz juttatta a PSV-t Eindhovenben a Wolfsburg ellen.
Gólváltás Lisszabonban Jonas, majd Lukas Podolski főszereplésével, Benfica-Galatasaray 1-1. 
A portugálok a második félidő közepén ismét vezetést szereztek, Luisao révén, Benfica-Galatasaray 2-1.
A Sahtar már a negyedik gólját szerezte a malmö ellen, nem maradnak az ukránok brazil gól nélkül, Alex Teixeira talált a kapuba.
Megtört a jég! Wayne Rooney megszerezte a vezetést a Manchester Unitednak a CSZKA Moszkva ellen, s ezzel alaposan átírta a csoportállást. 
Luuk de Jong alighanem eldöntötte az eindhoveni mérkőzést, PSV-Wolfsburg 2-0.

A-csoport

Real Madrid-Paris SG 1-0

Sahtar-Malmö 4-0

A csoport állása: 1. Real Madrid 10, 2. PSG 7, 3. Sahtar 4, 4. Malmö 4

 

B-csoport

Manchester United-CSZKA Moszkva 1-0

PSV-Wolfsburg 2-0

A csoport állása: 1. Manchester United 7, 2. PSV 6, 3. Wolfsburg 6, 4. CSZKA 4

 

C-csoport

FK Asztana-Atlético Madrid 0-0

SL Benfica-Galatasaray 2-1

A csoport állása: 1. Benfica 9, 2. Atlético 7, 3. Galatasaray 4, 4. Asztana 2.

 

D-csoport:

Mönchengalgbach-Juventus 1-1

Sevilla-Manchester City 1-3

A csoport állása: 1. Manchester City 9, 2. Juventus 8, 3. Sevilla 3, 4. Mönchengladbach 2

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×