eur:
394.07
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hamilton beállíthatja Senna rekordját

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a Forma-1-es Mercedes brit pilótája a hétvégi Szingapúri Nagydíjon beállíthatja a legendás, háromszoros vb-győztes Ayrton Senna rekordját.

Ha a 30 éves, kétszeres világbajnok versenyző megnyeri a szombati időmérőt, akkor megismétli azt, ami eddig csak a 34 évesen tragikus körülmények között elhunyt brazilnak sikerült 1988-ban és 1989-ben, vagyis sorozatban nyolc futamon rajtolhat a pole pozícióból.

Hamilton a győzelmek számában szintén utolérheti Sennát, ha ugyanis megnyeri a villanyfényes, éjszakai viadalt, akkor az lesz pályafutása 41. sikere a 161. F1-es futamán. Sennának pontosan ugyanennyi versenyen sikerült 41 alkalommal győznie.

Hamilton ráadásul négyszeres világbajnok pilótatársát, a Ferrarinál versenyző Sebastian Vettelt is beérheti az örökranglistán, a németnek ugyanis szintén 41 sikere van. A rangsort fölényesen vezeti a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher 91 futamgyőzelemmel, mögötte a négyszeres vb-győztes francia Alain Prost a második 51-gyel.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×