Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A legek világbajnoksága volt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újabb szenzációs fejezetet tudott le a magyar kajak-kenu sportág. A hétvégi győri világbajnokságon minden idők legjobb maratoni szereplését nyújtotta a magyar válogatott, ismét csodájára járt a világ nem csak a mieink eredményeinek, de a szervezésnek is. Felnőtt versenyzőink 5 arany- és 3 ezüstérmet nyertek, az ifjúsági és U23-as versenyzők sikereivel kiegészítve pedig 12 arany-, 10 ezüst- és 5 bronzérem lett a magyar mérleg.

"Szombaton talán kicsit szomorúak voltunk azért, mert Csay Renáta és ezt most idézőjelben mondom, csak a második helyet szerezte meg az egyéni versenyben. De valójában szenzációs volt minden versenyzőnk számára ez a hétvége. Kezdve kenus lányaink, Lakatos Zsanett és Takács Kincső szereplésével, folytatva Kövér Mártonnal, aki pályafutása során először duplázni tudott, egyéniben és Dóczé Ádámmal párosban is nyert. Csay Renáta Bara Alexandrával ismét nagy fölénnyel nyerte meg a női párost, és Boros Adrián egyéni ezüstérme után Solti Lacival tett csodát párosban azzal, hogy legyőzték a dél-afrikai duót. Titkon én a dobogóra vártam őket, de minden elképzelésünket felülmúlták ezzel az eredménnyel. Ez a győri verseny valóban minden idők legjobb világbajnoksága volt, és nem csak az eredmények tekintetében. A szervezés, a televíziós közvetítés is magas színvonalú volt, és a közönségről is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni" - értékelt Weisz Róbert, a felnőtt szakág edzője.

"Az utánpótlás korosztály is minden idők legjobb szereplését nyújtotta, hiszen minden számban érmet szereztek versenyzőink. Valójában nem akarok senkit sem kiemelni, hiszen szívem szerint minden versenyzőnket egyenként kiemelném, mert mindenki a maximumot nyújtotta a három nap során. Volt, aki ájulásig versenyzett, volt, aki nagyon nagy fölénnyel nyerte meg a versenyszámát, tényleg olyan teljesítményeket hoztak ki magukból a fiatalok, ami példaértékű mindenki számára. Ráadásul mostoha körülmények között érték el mindezt, hiszen ilyen vízen nem nagyon versenyeztek még, de az edzőtáborban kezdték megszokni a helyzetet, és tökéletesen felkészültek erre a versenyre. A közönség pedig egyenesen fantasztikus volt, nélkülük nem élhettünk volna át ilyen csodálatos hétvégét" - mondta Hüttner Csaba, az utánpótlás csapat vezetőedzője.

A világbajnokság éremtáblája (felnőtt):

arany ezüst bronz

Magyarország 5 3 -
Csehország 1 1 -
Dél-afrikai Köztársaság 1 1 -
Spanyolország - 2 3
Franciaország - - 1
Olaszország - - 1
Portugália - - 1
Szerbia - - 1

összesített éremtáblázat:

arany ezüst bronz

Magyarország 12 10 5
Spanyolország 1 2 3
Dél-afrikai Köztársaság 1 1 1
Csehország 1 1 -
Portugália 1 - 1
Ukrajna 1 - -
Lengyelország - 1 1
Nagy-Britannia - 1 1
Olaszország - 1 1
Dánia - - 2
Franciaország - - 1
Szerbia - - 1