eur:
395.5
usd:
366.67
bux:
65553.67
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kemény: minden lánynak a nulláról kell bizonyítania

A női válogatott új szakvezetője, Bíró Attila felrázhatja a játékosokat, a férfiaknál pedig nem az kényelem lesz az egyik fő szempont a következő egy évben - jelezte Kemény Dénes, a magyar szövetség elnöke (MVLSZ) az InfoRádió Aréna című műsorában.

A sportvezető szerint nem a kazanyi kilencedik hely miatt volt szükséges Merész András távozása a női válogatott éléről.

"Szerintem az az óriási eredmény, ahogy sikerült Merész Andráséknak 2012-ben az olimpiai selejtezőről kvalifikálni magukat, és Londonban az elődöntőig jutni, Kisütötte azokat a mézesheteket az első két, két és fél évben, amikor minden szuper volt. Jött egy vb-bronz, és valószínűleg az maradt meg a lányokban, hogy mennyire közel voltak az elődöntőben ahhoz, megverjék a későbbi győztes spanyolokat. Ha simán kikapunk az olimpiai ezüstérmes csapattól, akkor nem lett volna ezzel gond. Így közösen - mind András, mind a játékosok - egységesen elvesztették bizalmukat a jó eredmény felé" - magyarázta Kemény Dénes.

Úgy véli: felrázza majd a női válogatottat, hogy az elmúlt években Új-Zélandon dolgozó Bíró Attilánál minden játékos egyenlő esélyekkel indul.

"Több ezer éves férfi tapasztalat, hogy lányoknak néha jól jön a sokkhatás, és én úgy gondolom, hogy mivel Bíró Attila nem volt az előző stábnak még csak a közelében sem, képes lehet arra, hogy sokkolja őket. Minden lánynak a nulláról kell bizonyítania. Keszthelyi Rita, a világversenyek állandó gólkirálya sem mehet le úgy edzésre, hogy "én vagyok a Keszthelyi Rita". A következő meccseken be kell bizonyítania Attilának, hogy döntetlennél utolsó percben fogja lőni a gólt, nem pedig akkor, amikor nem számít" - fejtette ki.

Az nem volt kérdéses, hogy Benedek Tibor maradhat pozíciójában. A férfi válogatott sikerkapitánya korábban azt is többször elmondta már, hogy bízik utódjában.

"Benedek Tibor jól dolgozott. Nem mindegy, hogy az ember az elődöntőben, a döntőben vagy a negyeddöntőben kap ki. Én is ismerem ez utóbbi érzést, ez becsúszhat" - utalt saját három elvesztett negyeddöntőjére a jelenlegi elnök.

Sokat beszélgetett a tanulságokról Benedek Tiborral, ám tanácsokkal nem látja el.

"Ha tanácsot adnék, akkor elvenném azt a felelősséget, ami most őt illeti meg. Az, hogy mi beszélgetünk sokat, vagy kikéri a véleményemet, hogy egy-egy megtörtént esetben mit csináltam volna, az mindenképpen hasznos. De tanácsot nem adok, nem is kéri, mert a döntés az ő dolga" - fejtette ki.

A szövetségi kapitány az elnökségnek tartott beszámolójában elmondta, azt látja, hogy a korábbi nyerő emberek most nem hozták a tőlük elvárható megmozdulásokat téthelyzetekben. Kemény Dénes szerint olyan azonban nincs, hogy aki egyszer nyerő ember volt, az többé nem az. Most mindent megtettek a játékosok kényelméért, ám ez nem pozitív hatást hozott.

"Feleslegesen sztárolhatott néhány játékost, noha még nem érték el azokat a szinteket, hogy ismert magyar sztárok legyenek. Elképzelhető, hogy most egy kicsit spártaibb bánásmódra van szükség. Tibor szavaiból azt vettem ki, hogy most kevesebbet fog kérni tőlem" - fűzte hozzá az elnök.

Úgy véli, hogy bár továbbra is fontos színvonalas körülményeket biztosítani a sportolók számára, de túlzásokba nem kell esni - ez majd több erőfeszítésre ösztönzi a válogatott tagjait.

"Az a fontos, hogy ezek a játékosok most ne abból induljanak ki, hogy minden ugyanolyan szuper körülöttük, mint tavalyelőtt, amikor aranyérmesek lettek a világbajnokságon, illetve tavaly, amikor ezüstérmet nyertek az Európa-bajnokságon. Ugyanazzal a tűzzel kell mindent csinálni, mint amikor az eredmények jöttek, miközben a körülmények azért jók" - jelezte Kemény Dénes.

Arra a tényezőre is kitért, amelyet a magyar szövetség nem tud befolyásolni: más nemzeteknek valószínűleg más volt a taktikája erre az olimpiai ciklusra.

"Néhány csapat másképp építette fel ezt a négy évet, és úgy tervezték, hogy az olimpia előtti évre fognak igazán megerősödni, és nyilván most még tovább akarnak erősödni. Hiába fogunk javulni, néhány csapat lényegesen jobb, mint tavaly volt" - mondta az MVLSZ elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában, amelyet teljes egészében meghallgathat ide kattintva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×