eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Eb-selejtezők - Anglia az első kijutó

Az angol labdarúgó-válogatott hatgólos győzelmet aratott San Marinóban az Európa-bajnoki selejtezősorozat szombati játéknapján, az első találatot szerző Wayne Rooney pedig beállította Bobby Charlton gólrekordját.

A háromoroszlános gárda színeiben eddig egyedüliként vezette az örökgóllövőlistát a 49-szer eredményes Charlton, akihez Rooney most csatlakozott azzal, hogy a 12. percben büntetőből vezetést szerzett együttesének.

A továbbra is százszázalékos szigetországiak sikerükkel - a selejtezőből elsőként - bebiztosították részvételüket a 2016-os, franciaországi kontinensviadalon. A szlovénok és a svájciak ugyan pontszámban még utolérhetik őket, de az angolok az egymás elleni eredmények hármas összevetésében már nem végezhetnek az utolsó helyen.

Az oroszok hazai pályán 1-0-ra legyőzték a svédeket, így egy pontra megközelítették szombati riválisukat. Ez azért volt fontos nekik, mert jelenleg a pótselejtezőt érő harmadik helyen állnak, míg a svédek a közvetlen kvalifikációt jelentő második pozíciót foglalják el. Az oroszok sikerével az éllovas Ausztria nagy lépést tehet az Eb-részvétel felé, amennyiben este nyer Moldova ellen.

Eredmények:
C csoport:
Luxemburg-Macedónia 1-0 (0-0)
Ukrajna-Fehéroroszország 3-1 (3-0)
később:
Spanyolország-Szlovákia, Oviedo 20.45

G csoport:
Oroszország-Svédország 1-0 (1-0)
később:
Ausztria-Moldova, Bécs 20.45
Montenegró-Liechtenstein, Podgorica 20.45

E csoport:
Észtország-Litvánia 1-0 (0-0)
San Marino-Anglia 0-6 (0-2)
később:
Svájc-Szlovénia, Bázel 20.45

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×