Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csoportgyőztes az OSC

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nyitómeccs döntetlenje, majd három győzelem után utolsó mérkőzését is megnyerte vasárnap Marseille-ben, így csoportelsőként jutott tovább az OSC a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második selejtezőkörébe.

A magyar csapat a zárónapon a francia házigazdák együttesét, a CN Marseille-t verte meg négy góllal.

A bajnoki bronzérmes Szeged helyén induló - a bajnokságban a 13. helyen végzett, de az új szezonra alaposan megerősített - alakulat ezúttal is biztosan gyűjtötte be a sikerért járó két pontot.

Az OSC a végül mögötte gyengébb gólkülönbséggel második orosz Szpartak Volgográddal játszott nyitónapi 9-9 után, s a Marseille előtt a szerb Radnicki Kragujevácot 8-4-re, az olasz Posillipót 10-1-re, a grúz Tbiliszit pedig 22-7-re verte.

A csoport végeredménye: 1. A Híd-OSC-Újbuda 13 pont, 2. Szpartak Volgograd 13, 3. Radnicki Kragujevac 9, 4. CN Marseille 6, 5. Posillipo 3, 6. Tbiliszi 0

A második selejtezős szakaszban október 17-19-én négy négyes csoportban küzdenek a csapatok - köztük az OSC mellett a sorozatba itt bekapcsolódó Szolnoki Dózsa-Közgép -, innen az első két helyezett kerül tovább a harmadik kvalifikációs körbe.

Itt négy páros csatában, oda-visszavágós rendszerben vívnak meg az állva maradt együttesek október 29-én és november 12-én a főtábláért, s a négy győztes csatlakozik a kiemelt 12 gárdához, köztük a ZF-Egerhez.

BL-selejtező, első szakasz, A csoport, 5. mérkőzés
A Híd-OSC-Újbuda - CN Marseille 12-8 (5-1, 2-2, 4-3, 1-2)
A magyar csapat góldobói: Kayes, Salamon 4-4, Brguljan, Juhász, Bundschuh, Kovács 1-1