Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fábiánné Rozsnyói Katalin: egy sportoló vagy megszokik, vagy megszökik

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyetlen versenyző sem jut ki önerőből olimpiára vagy világbajnokságra, kellenek a társak és az edzők - hangsúlyozta az InfoRádiónak Fábiánné Rozsnyói Katalin. A Vasas mesteredzője szerint azok a versenyzők, akikkel ő foglalkozott, akkor megtanultak valamit, amit most szépen tudnak kamatoztatni.

"Mindenkinek van egy stílusa, egy saját, kialakított edzésmódszere, amibe ha belecsöppen egy sportoló, azt vagy megszokja, vagy megszökik" - hangsúlyozta Fábiánné Rozsnyói Katalin.

Hozzátette: ha megszokja azt a módszert, akkor a versenyző tovább fog tudni fejlődni, ha már nem abban a csoportban van is.

"Megtanulja azokat a rendszabályokat, azt az akaratot, amit az ember kierőszakol. Arra az edzőre van szükség, aki ezt meg tudja tenni, aki ki tudja ezt hozni a versenyzőből. Mert egy versenyző önmagából nem jut soha világbajnokságra, sem olimpiára. Mindig fontosak a társak, az edző és a körülmények" - hangsúlyozta a mesteredző.

"Azok a lányok, akik velem voltak akkor, azok bizony megtanultak valamit, amit most nagyon szépen tudnak kamatoztatni - viszont már ők sem fiatalok. A fiatalok pedig jönnek fel és természetesen az öregeket akarják megverni. Az öregek számára tehát ez nagyon nagy feladat, de ők komoly tapasztalatokkal rendelkeznek és ezt tudják kamatoztatni" - hangsúlyozta Fábiánné Rozsnyói Katalin.

Hanganyag: Farkas Dávid