eur:
395.11
usd:
366.1
bux:
65138.09
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Dárdai kihirdette keretét

Elsősorban a nemzetközi rutinnal rendelkező futballistákra akarja építeni csapatát Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya.

Az ideiglenesen kinevezett szakember pénteken sajtótájékoztatón mutatta be stábját: másodedzőként Szabics Imre, kapusedzőként pedig Andrusch József segíti majd a munkáját, valamint "stábtagként" helyet kapott a csapatában Nyilasi Tibor is. Utóbbinak főként az NB I-es játékosok figyelése, illetve tanácsadás lesz a feladata.

"Nem az eszemre hallgattam, hanem az ösztöneimre, ahogyan azt egész pályafutásom alatt tettem. Talán a mentalitásommal, a német énemmel tudok majd segíteni a srácokon" - nyilatkozta kinevezésével kapcsolatban a 38 éves Dárdai, aki az idén még sorra kerülő három Európa-bajnoki selejtezőn, illetve egy barátságos mérkőzésen dirigálja majd a nemzeti csapatot.

Az új szövetségi kapitány egy hosszabb prezentációban vázolta fel elképzeléseit, valamint mutatta be keretét, amelynek összeállításában az játszotta a legfontosabb szerepet, hogy minél több olyan futballista kapjon benne helyet, aki - akárcsak utánpótlás szinten is, de - nemzetközi rutinnal rendelkezik. Véleménye szerint egy ütőképes válogatott háromféle játékos-típusból, zsenikből, vezéregyéniségekből és csapatjátékosokból tevődik össze. A magyar válogatottban Dárdai Pál szerint az első típust Dzsudzsák Balázs képviseli, aki a "bal lábával olyan helyre tudja vezényelni a csapatot, ahol mindenki megelégedésére esély marad a harmadik hely megszerzésére". A szakember a vezéregyéniségek kategóriájába a legrutinosabb labdarúgókat, Király Gábort, Gera Zoltánt és Juhász Rolandot, valamint elődje, Pintér Attila irányítása alatt a válogatottságot lemondó, most azonban visszatérő Szalai Ádámot sorolta.

Újságírói kérdésre Dárdai Pál megerősítette, hogy csak erre a három plusz egy találkozóra vállalta el a felkérést, azonban szeretne olyan teljesítményt nyújtani, amivel egy alapot tesz le a további gondolkodáshoz. Azzal kapcsolatban, hogy rutintalan edzőnek tartják, megjegyezte, mindeddig gyerekekkel foglalkozott, ami a legnehezebb a szakmában, így nem hogy rutintalannak nem gondolja magát, hanem úgy érzi, rengeteg tapasztalattal ül le a kispadra.

A Hertha BSC utánpótlásában is dolgozó, korábbi válogatott Dárdait múlt csütörtökön, Pintér Attila távozásával nevezték ki. Október 11-én, Bukarestben, a románok elleni Eb-selejtezőn mutatkozik majd be a kispadon, majd három nappal később a Feröer-szigetek ellen irányíthatja az együttest. Az idei utolsó tétmérőzésen a finn válogatott látogat majd a Groupama Arénába.

A keret:

kapusok:

Király Gábor (Fulham), Dibusz Dénes (Ferencváros), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

védők:

Varga József (DVSC-TEVA), Juhász Roland (Videoton FC), Vanczák Vilmos (Sion), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Forró Gyula (Újpest FC), Kádár Tamás (Diósgyőri VTK), Simon Krisztián (Újpest FC), Tamás Krisztián (Varese)

középpályások:

Pintér Ádám (Levadiakosz), Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Nagy Dominik (Ferencváros), Kalmár Zsolt (Leipzig), Tőzsér Dániel (Watford), Pölöskei Zsolt (MTK Budapest), Gera Zoltán (Ferencváros), Kovács István (Videoton FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Stieber Zoltán (Hamburger SV), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Varga Roland (Győri ETO FC), Varga Szabolcs (Heerenveen)

támadók:

Szalai Ádám (1899 Hoffenheim), Futács Márkó (Mersin Idman Yurdu), Rudolf Gergely (Győri ETO FC), Priskin Tamás (Győri ETO FC)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×