eur:
392.77
usd:
366.06
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Olasz Nagydíj - Hamilton nyert Monzában

Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája nyerte a vasárnapi Formula-1-es Olasz Nagydíjat, amelyen csapattársa, az összetettben vezető német Nico Rosberg második lett, így 29-ről 22 pontra csökkent az előnye brit riválisával szemben.

A 2008-ban világbajnok Hamilton pályafutása 28., idei hatodik győzelmét aratta. A harmadik helyen Felipe Massa, a Williams brazil pilótája ért célba, aki legutóbb tavaly májusban a Spanyol Nagydíjon állhatott dobogóra.

A rajtnál az élről induló Hamilton beragadt, emiatt visszaesett a negyedik helyre, így a második pozícióból kezdő Rosberg állt az élre. A brit pilóta hamar felküzdötte magát csapattársa mögé. Rosberg a verseny elején egyszer elrontotta a célegyenes utáni sikánt, de ezt a hibát még megúszta, azonban amikor a 28. körben másodszor is elmérte féktávolságot ugyanott, akkor már Hamilton mögé került. Ettől kezdve Hamilton biztosan őrizte éllovas pozícióját, amely ezt követően nem forgott veszélyben.

A Ferrari kétszeres világbajnok pilótája, Fernando Alonso 28 futam után először nem ért célba, mivel műszaki hiba miatt a 29. körben kénytelen volt feladni a viadalt. A spanyol versenyző emiatt a pontversenyben a negyedikről visszaesett az ötödik helyre, mivel az ezúttal negyedik finn Valtteri Bottas (Williams) megelőzte őt. A harmadik helyen továbbra is az ausztrál Daniel Ricciardo áll, aki ötödik lett Monzában a Red Bulljával.

A címvédő és négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel (Red Bull) hatodikként zárta az Olasz Nagydíjat.

A világbajnoki sorozat két hét múlva Szingapúrban folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×