Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Alakulnak az új sportközpontok - így halad a Puskás stadion és a Tüskecsarnok építése

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jelenleg zajlik a tervpályázat, s ha minden rendben megy, 2015 elején megkezdődhet az új Puskás Ferenc stadion építése - mondta az InfoRádiónak a sportlétesítmény-fejlesztésekért és beruházásokért felelős kormánybiztos. Vígh László azt is jelezte: a felújított Tüskecsarnokot várhatóan a jövő év első felében veheti birtokba a nagyközönség.

A nemzeti olimpiai központ része lesz az új Puskás Ferenc Stadion, amelynek jelenleg a tervezése folyik - mondta el az InfoRádiónak a kormánybiztos. Beszámolt arról, hogy a nemzetközi tervpályázatra komoly az érdeklődés, több mint 50-en vitték el a tenderdokumentációt.

December 16-ig van lehetőségük az érdeklődőknek, hogy beadják pályázataikat, az elbírálás pedig január 6-án kezdődik - jelezte Vígh László. Hozzátette: ezzel párhuzamosan zajlik a parkolóház közbeszerzési eljárásának előkészítése és a többi sportág-létesítmény kialakítása.

Jövő év végére várhatóan az új Puskás Ferenc Stadion építésével összefüggő összes előkészítés befejeződik, a bontási és építési munkák pedig 2014 végén, 2015 elején megkezdődhetnek - közölte a kormánybiztos.

Vígh László arról is beszámolt, hogy lezárult a fővárosi Tüskecsarnok építésével kapcsolatos közbeszerzési eljárás, és már át is adták a kivitelezői közbeszerzési eljárás nyertesének a területet.

A munkálatok egyszerre három helyen zajlanak. Megkezdték egyfelől a nagycsarnok felújítását, amelyet 4000 fő fogadására alkalmas multifunkcionális csarnokká alakítanak. Mögötte hat kisebb csarnok épül, alattuk kétszintes mélygarázzsal. A harmadik területen 50 méteres versenyuszoda lesz, kiszolgáló létesítményekkel, 25 méteres tanmedencével. Ennek tervezési folyamata is már megkezdődött.

A létesítmények közül legkorábban a sportcsarnokot veheti birtokba a nagyközönség, a jövő év első felében. A munkacsarnokok és garázsok átadása 2014 őszére várható, míg az uszoda 2015 első negyedévére épül fel.

A Tüskecsarnok az utánpótlástól egészen a versenysportig mindennek helyet tud adni, emellett szabadidősport tevékenységre is nyitott lesz mindenki előtt - hangsúlyozta a kormánybiztos.

Hanganyag: Szabó Gergõ