eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Alakulnak az új sportközpontok - így halad a Puskás stadion és a Tüskecsarnok építése

Jelenleg zajlik a tervpályázat, s ha minden rendben megy, 2015 elején megkezdődhet az új Puskás Ferenc stadion építése - mondta az InfoRádiónak a sportlétesítmény-fejlesztésekért és beruházásokért felelős kormánybiztos. Vígh László azt is jelezte: a felújított Tüskecsarnokot várhatóan a jövő év első felében veheti birtokba a nagyközönség.

A nemzeti olimpiai központ része lesz az új Puskás Ferenc Stadion, amelynek jelenleg a tervezése folyik - mondta el az InfoRádiónak a kormánybiztos. Beszámolt arról, hogy a nemzetközi tervpályázatra komoly az érdeklődés, több mint 50-en vitték el a tenderdokumentációt.

December 16-ig van lehetőségük az érdeklődőknek, hogy beadják pályázataikat, az elbírálás pedig január 6-án kezdődik - jelezte Vígh László. Hozzátette: ezzel párhuzamosan zajlik a parkolóház közbeszerzési eljárásának előkészítése és a többi sportág-létesítmény kialakítása.

Jövő év végére várhatóan az új Puskás Ferenc Stadion építésével összefüggő összes előkészítés befejeződik, a bontási és építési munkák pedig 2014 végén, 2015 elején megkezdődhetnek - közölte a kormánybiztos.

Vígh László arról is beszámolt, hogy lezárult a fővárosi Tüskecsarnok építésével kapcsolatos közbeszerzési eljárás, és már át is adták a kivitelezői közbeszerzési eljárás nyertesének a területet.

A munkálatok egyszerre három helyen zajlanak. Megkezdték egyfelől a nagycsarnok felújítását, amelyet 4000 fő fogadására alkalmas multifunkcionális csarnokká alakítanak. Mögötte hat kisebb csarnok épül, alattuk kétszintes mélygarázzsal. A harmadik területen 50 méteres versenyuszoda lesz, kiszolgáló létesítményekkel, 25 méteres tanmedencével. Ennek tervezési folyamata is már megkezdődött.

A létesítmények közül legkorábban a sportcsarnokot veheti birtokba a nagyközönség, a jövő év első felében. A munkacsarnokok és garázsok átadása 2014 őszére várható, míg az uszoda 2015 első negyedévére épül fel.

A Tüskecsarnok az utánpótlástól egészen a versenysportig mindennek helyet tud adni, emellett szabadidősport tevékenységre is nyitott lesz mindenki előtt - hangsúlyozta a kormánybiztos.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×