eur:
395.68
usd:
372.06
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Bajnokok Ligája - Kieshet a Dortmund

Kis túlzással élet-halál mérkőzés vár kedden a legutóbbi döntős Borussia Dortmundra a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, a vendég Napoli elleni meccs ugyanis a mostani sorozat végét is jelentheti a német csapat számára.

Jürgen Klopp tanítványai az első fordulóban kikaptak Nápolyban, majd hiába nyertek két meccset egymás után, az Arsenal elleni hazai vereség a kiesés szélére sodorta a őket.

A dortmundiak hat pontjukkal csak harmadikok a BL legerősebb csoportjában, három-három ponttal lemaradva az Arsenal és a Napoli mögött, s a továbbjutásért csak akkor maradnak biztosan versenyben, ha győznek kedden. Amennyiben kikapnak Rafa Benitez együttesétől, már az Arsenal Olympique Marseille elleni pontszerzésével is kiesnek, a londoniak sikere pedig azt jelentené, hogy a Borussia döntetlennel is búcsúzni kényszerül a legrangosabb európai kupasorozattól.

A német együttes ráadásul nem csupán a négyesben elfoglalt helye miatt van nehéz helyzetben. A múlt hétre ugyanis szinte a komplett védelme elfogyott: Neven Subotic két hete szenvedett keresztszalag-szakadást, míg Matts Hummels és Marcel Schmelzer a múlt kedden, a német válogatott találkozóján sérült meg súlyosan. A felforgatott hátsó alakzat debütálása nem nyugtatta meg a szurkolókat, miután a Bayern München elleni szombati bajnoki rangadón 3-0-ra kikapott a csapat. A Dortmundnak ráadásul mindenképpen támadnia kell kedden, a Napoli pedig éppen a kontratámadásokban a legerősebb, s azok megállítása még Hummelsék számára sem lenne egyszerű feladat. De a csatárok sem remekelnek, a legutóbbi három meccsen csak egy gólt szerzett a BVB.

A Borussia mindezek ellenére sincs reménytelen helyzetben, hazai pályán mindenkit képes legyőzni, a Napoli pedig az utóbbi időszakban kifejezetten visszafogottan teljesít. A válogatott szünet előtt a Juventus elleni rangadón sima, 3-0-ás vereséget szenvedett, szombaton pedig a vendég Parmától kapott ki 1-0-ra. Benitez problémáit csak növeli, hogy szombaton hiába próbálta meg egyik legjobbját, Marek Hamsikot pihentetni a BL-re, a második félidő közepén mégis becserélte a szlovák játékost, aki nyolc perc után megsérült, s a Dortmund ellen biztosan nem játszhat majd.

A csoportban a főbb kérdések így eldőlhetnek már most, ugyanakkor ha a Dortmund győz kedden, akkor még minden nyílt marad, s az első három helyről az utolsó forduló dönt majd.

A keddi játéknapon Szalai Ádám csapata, az A csoportban érdekelt Schalke 04 is pályára lép, s akár tovább is juthat. Ehhez annyit kell tennie, hogy legyőzi idegenben a sereghajtó Steaua Bucurestit, az első helyen álló Chelsea pedig revánsot vesz az FC Baselen első fordulós hazai vereségéért.

A keddi program:
Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:


E csoport:
Steaua Bucuresti (román)-FC Schalke (német) 04 20.45
FC Basel (svájci)-Chelsea (angol) 20.45
A csoport állása: 1. Chelsea 9 pont, 2. FC Schalke 04 6, 3. FC Basel 5, 4. Steaua Bucuresti 2

F csoport:
Arsenal (angol)-Olympique Marseille (francia) 20.45
Borussia Dortmund (német)-Napoli (olasz) 20.45
A csoport állása: 1. Arsenal 9 pont (6-3), 2. Napoli 9 (7-6), 3. Borussia Dortmund 6, 4. Olympique Marseille 0

G csoport:
Zenit (orosz)-Atlético Madrid (spanyol) 18.00
FC Porto (portugál)-Austria Wien (osztrák) 20.45
A csoport állása: 1. (és már továbbjutott) Atlético Madrid 12, 2. Zenit 5, 3. FC Porto 4, 4. Austria Wien 1

H csoport:
Celtic Glasgow (skót)-AC Milan (olasz) 20.45
Ajax Amsterdam (holland)-FC Barcelona (spanyol) 20.45
A csoport állása: 1. (és már továbbjutott) FC Barcelona 10 pont, 2. AC Milan 5, 3. Ajax Amsterdam 4, 4. Celtic Glasgow 3

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×