Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szurkolói blokád az AC Milan meccse után

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fokozódik az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan válsága, miután a szurkolók a szombati, Genoa elleni 1-1-es döntetlen után blokád alá vonták a stadiont.

Szombaton késő este mintegy háromszáz dühös Milan-drukker egy órán keresztül megakadályozta, hogy az AC Milan és a Genoa csapatai elhagyják a Giuseppe Meazza Stadiont. A helyzet csak akkor enyhült, amikor két milánói játékos, Kaká és Christian Abbiati beszélt a szurkolókkal. Addig a rendőröknek kellett megóvniuk a futballistákat az elégedetlen fanatikusok haragjától.

Az AC Milan öt mérkőzés óta nyeretlen az olasz élvonalban. A drukkerek már a szombat esti meccs közben is transzparenseken üzentek a játékosoknak. "Odakint találkozunk", "Szégyen!", "Megvárunk", "Nem tudjátok, mit jelent megszakadni a pályán. A bankszámlátok tele van, mi pedig értetek dolgozunk!" - ilyen, és ehhez hasonló üzeneteket feszítettek ki a lelátón.

A szurkolókat a hosszú nyeretlenségi sorozaton mellett az bosszantotta fel, hogy kedvenceik a genovai Thomas Manfredini kiállítása miatt 55 percig emberelőnyben játszottak, mégsem tudtak győzni hazai pályán. A statisztikák szerint a kapura lövési arány a meccs végén 39-2 volt a hazaiak javára, ráadásul a csapat szupersztárja, Mario Balotelli a 37. percben kihagyott egy büntetőt.

A piros-feketék 13 fordulót követően csak a 14. helyen állnak.