eur:
394.45
usd:
369.74
bux:
65181.65
2024. április 19. péntek Emma

Vízilabda BL - A Pro Recco egy góllal győzött Egerben

A világ egyik legjobb klubcsapatának tartott olasz Pro Recco 8-7-re nyert a ZF-Eger otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 12-es főtáblájának első fordulójában.

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla:

A csoport, 1. forduló:
ZF-Eger - Pro Recco (olasz) 7-8 (4-2, 0-3, 2-1, 1-2)

gól: Salamon 2, Varga II Zs. 2, Bátori, Biros, Hárai, illetve Ivovic 3, Lapenna, Figari, Figioli, Janovic, Giorgetti

A magyar bajnok hetedik szezonban indul a BL-ben, és a főtáblán most először kezdett otthon, rögtön a sztárokkal - köztük a kétszeres olimpiai és világbajnok Madaras Norberttel - teletűzdelt Pro Reccóval.

Jól kezdett a hazai gárda, emberelőnyös találatokkal megugrott 3-0-ra, majd Ivovic duplájával feljött a Pro Recco, ám Hárai is dobott gólt a negyed vége előtt. A folytatásban fordított az esélyesebb vendéggárda, ráadásul a hazaiak még büntetőt is rontottak.

A harmadik negyed megint jól alakult egri szempontból, és ismét a hazaiaké volt az előny, köszönhetően a javuló kapusteljesítménynek. A szünet előtt Janovic egalizált (6-6).

A záró felvonást Varga II Zsolt találata vezette be, majd Ivovic harmadik góljával 7-7 lett, Giorgetti három perccel a lefújás előtt szerzett találatával pedig fordított az olasz csapat. A végén volt esély a magyar pontszerzésre, de egy nagy védés ezt meghiúsította.

A főtábla hatosaiban - oda-vissza alapon - mindenki kétszer találkozik minden csoport-riválisával a május 3-ig tartó sorozatban, és a három-három legjobb jut be az új kiírású zárószakaszba, a hatos döntőbe. Az Egert is felvonultató A csoport helyzete annyiból más, hogy itt a spanyol CNA Barceloneta - mint a május 29. és 31. közötti szuperfinálé házigazdája - eleve garantált továbbjutó, vagyis innen csak két finalista helyért harcol a másik öt együttes.

Az Eger csoportjában érdekelt még a horvát Jug Dubrovnik és Primorje Rijeka, valamint a görög Olympiakosz Pireusz (görög). A hevesiek legközelebb december 4-én szerepelnek, amikor is fogadják a Barcelonetát.

A másik ágon a török Galatasaray, a német Spandau 04, az olasz Brescia, a szerb Partizan Beograd és Crvena zvezda, valamint a romániai Nagyvárad érdekelt.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×