Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kupagyőztes a szegedi vizipóló - Értékelések

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Sorozatban harmadszor nyerte meg a férfi vízilabda Magyar Kupát a Szeged együttese. A címvédő a fináléban a Szolnok ellen győzött 9-5-re. Vincze Balázs vezetőedző kiemelte, hogy az 5-1-es első negyed ellenére nehéz és izgalmas meccs volt.

"Izgalmas mérkőzés volt. A vége ugyan simának tűnt, de ez leginkább azért lehetett, mert villámrajtot vettünk - 5:1-re elmentünk - és ezt az előnyünket gyakorlatilag az egész mérkőzésen tartani tudtuk. Sőt, volt, amikor 9.3-as vezetésnél az előnyt még növelni is tudtuk" - értékelte a Szeged férfi vízilabda-csapatának vezetőedzője.

Vincze Balázs megjegyezte: a Szolnok remek játékosokból álló csapat, ezért azzal a lehetőséggel is számolni kellett, hogy feljönnek. A szegediek viszont higgadtan játszottak, remek egyéni teljesítményekkel, így az utolsó pillanatig sikerült megőrizni többgólos előnyüket.

"Talán kevésbé látványos megoldásokkal, de taktikusan, nagyon szépen játszva tudtuk a győzelmet megszerezni" - fogalmazott a vezetőedző.

A játékosok közül Nagy Viktor azt mondta: "ha beszélhetünk tökéletes játékról, akkor ez az volt. A taktikánk kitűnő volt, amit fegyelmezetten be is tartottunk, emellett egyéni remeklések is segítettek minket. Alig hibáztunk, az eredményjelzőn is ez látszik."

Kiss Csaba úgy vélte, a Szolnokot talán összeroppantotta a hazai pálya és a körítés terhe, fura módon ezért a vendégek voltak lélektani előnyben.

Szivós Márton szerint bár nem volt tökéletes a meccs, de nagyon közel volt hozzá. Mint mondta, csapattársainak köszönhetően volt helye lőni, ennek köszönhető a három gólja.

Juhász Zsolt azzal magyarázta sikerüket, hogy edzőjük remekül felkészítette őket a fináléra, ők pedig minden taktikai utasítást betartottak.

Tóth Márton azt emelte ki, hogy olyan szinten védekeztek, ami döntőnek bizonyult, Nagy Viktor pedig nagyszerűen védett.

Sánta Dániel szerint hihetetlen egység jellemezte őket a döntőben, csapatként küzdöttek az utolsó pillanatig.

Hanganyag: Szabó Gergõ