Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Célba ért a Nagy-Britanniát "hosszában átúszó" férfi

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Célba ért a Nagy-Britannia déli és északi csücske, vagyis Land's End és John O'Groats közötti távot úszva teljesítő férfi.

A 32 esztendős Sean Conway június 30-án indult útnak az angliai Cornwall nyugati részéből Skócia északkeleti csücske felé. A Gloucestershire megyei Cheltenhamben élő férfi elsőként akarta teljesíteni a szigetország nyugati partvonala menti távot.

Conway hétfőn, embert próbáló vállalkozásának 135. napján érte el John O'Groats partjait. Elmondása szerint ez az út volt a legkeményebb dolog, amelyet valaha véghez vitt életében.

"Ez azt mutatja, hogy ha az ember igazán a fejébe vesz valamit, akkor minden lehetséges" - mondta a sportember, pillanatokkal azután, hogy kijött a vízből. Mint hozzátette, a legtöbb gondot a hideg és a medúzák okozták.

"Muszáj volt ilyen a nevetséges szakállat növesztenem, hogy kivédjem a medúzacsípéseket" - nyilatkozta Conway a BBC News hírportálnak.

A férfi a 135 napból 90-et töltött a vízben, a többin nem tudott úszni a rossz időjárás miatt. Conway 1448 kilométert tett meg, és becslései szerint mintegy hárommillió karcsapást végzett. Az elmúlt hetekben az állkapcsa annyira elfagyott, hogy képtelen volt megrágni a szilárd élelmiszert, ezért pürésíteni kellett szokat.

A férfi a War Child nevű brit jótékonysági szervezetet támogatta az úszással.