eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Storcz Botond viszi Rióig a kajak-kenu válogatottat

Storcz Botond, az eddigi szövetségi kapitány lett a felnőtt kajak-kenu válogatott vezetőedzője. Megbízatása a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpiáig szól

A magyar szövetség (MKKSZ) közlése szerint az elnökség elfogadta a múlt héten kinevezett szakmai igazgató, Csabai Edvin javaslatait, így Storcz a felnőttek, Hüttner Csaba pedig az utánpótlás válogatott élén áll majd.

A sportág közgyűlése tavasszal döntött úgy, hogy a felnőtt és az utánpótlás kapitányi poszt megszűnik, Storcz és Hüttner szerződése pedig szeptember 30-án jár le. Az alapszabálynak megfelelően októbertől a sportág, és azon belül a válogatottak szakmai irányításának első számú felelőse a mindenkori szakmai igazgató lesz. Csabai már a pályázatában jelezte, hogy vezetőedzőként számít Storcz és Hüttner munkájára, s az MKKSZ elnöksége csütörtökön elfogadta az új szakmai igazgató javaslatait.

"Fontos, hogy meglegyen a folytonosság a gyorsasági szakág vezetésében - mondta Csabai Edvin. - Bár szakmai koncepcióm szerint a jövőben jóval nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a szabadidős szakágaink fejlesztésére, mint korábban, az azonban tény, hogy a kajak-kenu sportág megítélése elsősorban a versenysportban elért eredményeinktől függ. Ezért a gyorsasági válogatott felkészítését két olyan szakemberre bízom, akik az elmúlt években már bizonyítottak."

A kajakosként háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond a jövőben kizárólag a felnőtt keret felkészülését felügyeli, az U23-as válogatott irányítása az ifjúsági csapat mellett az utánpótlás vezetőedző, vagyis Hüttner Csaba feladata lesz. A maratoni szakág élére külön vezetőedzői státuszba kerül Weisz Róbert, aki parakenu szakág vezetői tevékenységét is folytatja.

Az MKKSZ közleménye szerint a szakmai csapat Csabai Edvin irányításával október végén terjeszti az elnökség elé a kajak-kenu sportág sportszakmai programját a riói olimpiáig, valamint a 2014-es szezon felkészülési programját és versenynaptárát is.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×