Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Storcz Botond viszi Rióig a kajak-kenu válogatottat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Storcz Botond, az eddigi szövetségi kapitány lett a felnőtt kajak-kenu válogatott vezetőedzője. Megbízatása a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpiáig szól

A magyar szövetség (MKKSZ) közlése szerint az elnökség elfogadta a múlt héten kinevezett szakmai igazgató, Csabai Edvin javaslatait, így Storcz a felnőttek, Hüttner Csaba pedig az utánpótlás válogatott élén áll majd.

A sportág közgyűlése tavasszal döntött úgy, hogy a felnőtt és az utánpótlás kapitányi poszt megszűnik, Storcz és Hüttner szerződése pedig szeptember 30-án jár le. Az alapszabálynak megfelelően októbertől a sportág, és azon belül a válogatottak szakmai irányításának első számú felelőse a mindenkori szakmai igazgató lesz. Csabai már a pályázatában jelezte, hogy vezetőedzőként számít Storcz és Hüttner munkájára, s az MKKSZ elnöksége csütörtökön elfogadta az új szakmai igazgató javaslatait.

"Fontos, hogy meglegyen a folytonosság a gyorsasági szakág vezetésében - mondta Csabai Edvin. - Bár szakmai koncepcióm szerint a jövőben jóval nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a szabadidős szakágaink fejlesztésére, mint korábban, az azonban tény, hogy a kajak-kenu sportág megítélése elsősorban a versenysportban elért eredményeinktől függ. Ezért a gyorsasági válogatott felkészítését két olyan szakemberre bízom, akik az elmúlt években már bizonyítottak."

A kajakosként háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond a jövőben kizárólag a felnőtt keret felkészülését felügyeli, az U23-as válogatott irányítása az ifjúsági csapat mellett az utánpótlás vezetőedző, vagyis Hüttner Csaba feladata lesz. A maratoni szakág élére külön vezetőedzői státuszba kerül Weisz Róbert, aki parakenu szakág vezetői tevékenységét is folytatja.

Az MKKSZ közleménye szerint a szakmai csapat Csabai Edvin irányításával október végén terjeszti az elnökség elé a kajak-kenu sportág sportszakmai programját a riói olimpiáig, valamint a 2014-es szezon felkészülési programját és versenynaptárát is.