eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Futsal Eb-selejtező - Nem jutott tovább a magyar válogatott

A magyar futsalválogatott 5-4-re nyert Ukrajna ellen az Európa-bajnoki pótselejtező keddi visszavágóján, Gyöngyösön, de - idegenben lőtt több góllal - ellenfele jutott ki az Eb-re.

A múlt heti, harkivi első meccsen 2-1-re győztek az ukránok.

Az augusztusban kinevezett spanyol Tomas Rivera Amorós által irányított magyar válogatott egy megpattanó lövéssel korán vezetéshez jutott, de a feléledő vendégek hamar egyenlítettek egy hasonló góllal. A szünetig mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, de maradt a döntetlen állás.

A folytatásban a múlt heti első meccsen duplázó Szimka kiállítása nyomán két percig emberelőnyben futballozhattak a hazaiak, hidegzuhanyként azonban mégis a három mezőnyjátékossal küzdő ukránok szereztek újabb gólt: ismét Bilocerkivec volt eredményes. A magyar együttes mindent elkövetett az egyenlítésért, sikerült is betalálnia, de a vendégek kétszer is megvillantak, s ezzel végérvényesen eldőlni látszott a csata. A házigazdák azonban nem adták fel: a hajrában háromszor is bevették az ukrán kaput, azaz fordítottak, de a továbbjutást érő gólt nem sikerült megszerezniük.

A párharc győztese, az ukrán válogatott vehet részt a belgiumi Antwerpenben jövő januárban kezdődő Eb-n.

Eredmény:

pótselejtező, visszavágó:
Magyarország-Ukrajna 5-4 (1-1)

gól: Lovas (3.), Dróth (34., 40.), Kun (36.), Harnisch (38.), illetve Bilocerkivec (8., 27.), Valjenko (36.), Ovszjannikov (36.)

Továbbjutott: Ukrajna, 6-6-os összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×