eur:
394.39
usd:
371.36
bux:
66912.35
2024. április 16. kedd Csongor

Labdarúgó NB I - Ferencváros-Újpest 3-1

A Ferencváros hazai környezetben 3-1-re nyert az ősi rivális Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának vasárnapi rangadóján.

Ez volt a két csapat történetének 213. bajnoki összecsapása, a Ferencvárosnak immáron 96 győzelme van, 57 döntetlen mellett 60 újpesti siker született.

A találkozót több mint 22 ezren tekintették meg a helyszínen, magyar bajnoki iránt utoljára több mint 17 év éve nem volt ekkora az érdeklődés; 1996 júniusában a BVSC-Ferencváros találkozót több mint 30 ezren szurkolták végig a Népstadionban, a zöld-fehérek akkor 1-0-ra diadalmaskodtak, amivel megszerezték a bajnoki címet.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Ferencváros-Újpest FC 3-1 (1-1)

Puskás Stadion, 22 094 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Diallo (25.), Juanan (46., öngól), Böde (77.), illetve Tshibuabua (4.)
sárga lap: Gerson (17.), Adams (19.), Böde (92.), illetve Ngawa (12.), Ligot (43.), Juanan (57.), Tshibuabua (61.)

Ferencváros:

Jova - Mateos, Gerson, Besic, Adams (Bönig, 93.) - Jenner, Gyömbér, Józsi, Holman (Somalia, 65.) - Diallo (Cukic, 82.), Böde

Újpest:

Balajcza - Ligot, Juanan, Ngawa, Antón - Simon K., Balogh B., Vasiljevic, Suljic (Stanisavljevic, 80.) - Tshibuabua, Kabát

"Villámrajtot" vettek a csapatok, a vendégektől Kabát már a 40. másodpercben vezetést szerezhetett volna, de egy percen belül a túloldalon Jenner előtt is óriási lehetőség adódott. A korai adok-kapokból az Újpest jött ki jobban, mivel Tshibuabua egy gyönyörű akció végén már a negyedik percben megszerezte a vezetést.

A lilák ezt követően visszaálltak saját térfelükre és gyors kontrákkal próbáltak veszélyeztetni, két alkalommal Kabát csak centikre járt a góltól. A 25. percben aztán góllá érett a folyamatos ferencvárosi nyomás, Jenner beadását Diallo fejelte a kapuba. Öt perccel a szünet előtt talán a szezon egyik legelképesztőbb jelenetsorát láthatták a nézők, a Ferencváros játékosai nagyjából fél percen belül négyszer kerültek ziccerbe, de kétszer Balajcza, egyszer egy védő a gólvonalon, egyszer pedig a kapufa mentett.

A fordulást követően szinte azonnal megszerezte a vezetést a Ferencváros, egy szabadrúgás után Juanan a saját kapujába fejelt. A gólt követően nyugodtabbá vált a hazaiak játéka, magabiztosan futballoztak, viszont az Újpest egyenlíthetett volna, de Antón hatalmas helyzetben hibázott. A találkozó a 77. percben dőlt el, amikor Böde fejelt a hálóba egy jobb oldali szögletet.

Öt perccel a vége előtt a ferencvárosi drukkerek egy csoportja áttörte a kerítést, ez a vendég tábort is alaposan felhergelte. A rohamrendőrök azonban mindkét csoport előtt sorfalat álltak, a lila-fehérek néhány drukkerét könnygázzal kellett megfékezni.

Lefújás után a ferencvárosi szurkolók egy része berohant a pályára ünnepelni, a rohamrendőrük megakadályozták a nagyobb rendbontást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×