Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Birkózó-vb - Lőrincz Viktor is a bronzéremért küzd

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lőrincz Viktor bronzéremért léphet majd szőnyegre a kötöttfogásúak 84 kilogrammos kategóriájában, miután a vigaszágon mindkét meccsét megnyerte a budapesti birkózó-világbajnokság szombati versenynapján.

A ceglédiek 23 éves versenyzője a nyolcaddöntőben őt legyőző azeri Saman Tahmasebi fináléba jutása után került a vigaszágra, melynek első körében a német Eugen Ponomartschukkal csapott össze. A találkozó kevés izgalmat tartogatott, a rendkívül passzív és tanácstalan német versenyzőt kétszer intették, az első után Lőrincz térdelőhelyzetet követően pörgetett (2-0), majd a második már büntetőpontot ért (3-0), a magyar versenyző ezzel simán jutott tovább.

A következő körben, már a bronzmérkőzésért a grúz Giorgi Csirakidze volt a 2012-es Európa-bajnoki bronzérmes magyar birkózó ellenfele. Lőrincz ugyan csak 20 percet pihenhetett a német elleni sikerét követően, lényegesen kevesebbet a negyeddöntőben elvérző grúznál, mégis Csirakidze tűnt sokkal fáradtabbnak. A ceglédi birkózó két perc után tolta ki először (1-0) a már akkorra intett riválisát, majd néhány másodperccel később másodszor is így tett (2-0). A menet vége előtt aztán Lőrincz riválisa mögé került és pörgetett (5-0), a szünet után, a második szakasz elején pedig ismét levitte Csirakidzét (7-0), s a meccs technikai tussal zárult.

Lőrincz Viktor a harmadik helyért a finn Rami Hietaniemivel csap össze az esti program ötödik mérkőzésén, várhatóan 19.45 óra körül. A 96 kg-ban Kiss Balázs bronzmeccse 20.15 körül kezdődik.