eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Magyar futballista debütál a Bajnokok Ligájában

Nyolc mérkőzéssel folytatódik ma a Bajnokok Ligája első fordulója. Pályára lép várhatóan egy magyar válogatott játékos is, Szalai Ádám csapata a bukaresti Steauát fogadja.

A Schalke és a Steaua az Európa Liga 2011 őszi csoportkörében találkozott egymással, akkor 2-1-re nyert Gelsenkirchenben a német együttes. (A bukaresti találkozó nem hozott gólt.) A németek az utóbbi hetekben javuló játékot mutattak, két bajnoki meccsüket is megnyerték. Huntelaar sérülése óta Szalai rendszeres játéklehetőséget kap, vélhetően így lesz ez ma este is, amikor a Farfan, Boateng, Draxler trió előtt játszhat. A Steaua a magyarok elleni vb-selejtezőn is szerepelt játékosokkal érkezett a Ruhr-vidékre, várhatóan közülük négyen (Tatarusanu, Bourceanu, Pintilii és Tanase) pályára is lépnek.

A csoport másik mérkőzésén, a Stamford Bridge-en José Mourinho Chelsea-je a Baselt fogadja. A két együttes találkozott a legutóbbi, a londoni Kékek győzelmével véget ért Európa Liga-sorozatban is. Akkor a Chelsea, miután nyert Bázelben is, simán nyerte a hazai meccsét 3-1-re.

Az F-csoportban az Olympique Marseille a nagy formába lendült Arsenalt fogadja. Mindig pikáns, ha Arsene Wenger francia csapat ellen meccsel, most is érdekes találkozóra van kilátás. A két klub 2011-ben találkozott már egymással a BL-ben, a 180 perc egyetlen gólját Ramsey, az Arsenal játékosa lőtte Marseille-ben.

A forduló és a játéknap egyik szenzációja a Napoli és a Borussia Dortmund, a tavaszi döntős csatája. Jürgen Klopp, a BVB edzője sokra tartja a Napolit. Van oka rá, nemcsak az ő csapata, de a dél-olasz együttes is százszázalékos mérleggel áll hazája bajnokságában. A Napoli és a Dortmund még nem játszott egymással, az olaszok 2011 őszén a Bayern fogadták, s nem kaptak i (1-1) a Vezúv lábánál a későbbi döntőstől.

A G-csoportban szereplő a bécsi Austria az FC Porto ellen mutatkozik be a BL-ben. A lila-fehérek úgy kalkulálnak, hogy az Ernst-Happel-Stadionban (magyarul: a Práterben) legalább 35 000 szurkoló biztatja majd őket a portugálok ellen.

A csoport másik találkozóján a spanyol Primera Divisionban remek rajtot vett Atlético Madrid a Zenyit ellen kezd. Diego Simeone együttese a szentpéterváriakkal még nem játszott, ám figyelmeztető a számára, hogy februárban hazai pályán kikapott egy másik orosz együttestől, a Rubin Kazanytól.

A H-csoportban az AC Milan a Celticet fogadja. A piros-feketék 2004 és 2007 között háromszor is meccseltek a San Siróban a skótokkal, s mindháromszor nyertek. Ugyanakkor óvatosságra int, hogy Allegri edző legjobbnak vélt tizenegyéből Kaka, Riccardo Montolivo, Stephan El Shaarawy, Giampaolo Pazzini, Ignazio Abate, Mattia De Sciglio, Daniele Bonera és Matias Silvestre.is hiányozni fog sérülés miatt.

A Barcelona egykori játékosa, Frank de Boer (és segítője, Philip Cocu) csapatát, az Ajaxot fogadja. Meglepő, de a két, a nemzetközi kupákban állandó résztvevőnek számító alakulat korábban még nem találkozott a bajnokok tornáján. A barcelonai Sport híre szerint Tata Martino, a Barca edzője visszatér a mérkőzésre Rosarióból, ahova édesapja halála miatt hirtelen hazautazott. Cesc Fabregas játszik majd Xavi helyén, Neymar Pedróén, de kezdeni fog Alexis Sánchez is. Az Ajaxban egy korábbi Barcelona-nevelés, Bojan Krkic fogja felvenni a versenyt a Dani Alves, Piqué, Mascherano, Adriano négyessel.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:
E-csoport:
FC Schalke 04 (német)-Steaua Bucuresti (román) 20.45
Chelsea (angol)-FC Basel (svájci) 20.45
F-csoport:
Olympigue Marseille (francia)-Arsenal (angol) 20.45
Napoli (olasz)-Borussia Dortmund (német) 20.45
G-csoport:
Austria Wien (osztrák)-FC Porto (portugál) 20.45
Atlético Madrid (spanyol)-Zenit (orosz) 20.45
H-csoport:
AC Milan (olasz)-Celtic (skót) 20.45
FC Barcelona (spanyol)-Ajax (holland) 20.45

Televízió:
Digisport1
20.15: Barcelona-Ajax
Digisport2
20.40: Schalke 04-Steaua Bucuresti

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×