eur:
393.87
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Csabai Edvin a kajak-kenu szövetség új szakmai igazgatója

A maratoni kenuban 17-szeres világbajnok Csabai Edvint nevezték ki a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) új szakmai igazgatójává.

Az MKKSZ elnöksége hétfői ülésén három tartózkodás mellett 11 igennel szavazott bizalmat a 36 éves szakembernek, akinek a - pályázat utáni - kinevezését Schmidt Gábor szakmai alelnök és Ábrahám Attila főtitkár közösen javasolta.

"Az átalakulás folyamata már tavaly ősszel, az olimpia után elkezdődött - mondta a döntés bejelentése után Baráth Etele, az MKKSZ elnöke. - Márciusban aztán elkészült a szövetség hosszú távú stratégiája, majd áprilisban módosult az alapszabály, a folyamat pedig most, a szakmai igazgató kinevezésével lezárult."

A tavaszi közgyűlési határozat alapján a mindenkori szakmai igazgató jogköre kibővül, s a jövőben nemcsak a versenysportért, hanem az összes szakágért felelős lesz. A posztra nyolcan pályáztak, Csabai mellett Bakó Zoltán, Irmai István, Hüttner Csaba, Parti Zoltán, Rajna András, Szabó Attila és Weisz Róbert jelentkezett.

Schmidt Gábor úgy fogalmazott: jó indulást jelent, hogy konszenzusos döntés született Csabai kinevezéséről, s a fiatal szakember szerinte képes lesz azt a munkát elvégezni, amit várnak tőle, nevezetesen a stabil pontok megtartásával dinamikusan és kreatívan közreműködni a változásokban.

Csabai Edvin - aki 2010 januárjában jelentette be visszavonulását a versenysporttól - október 1-jén áll munkába, a megbízatása pedig az olimpiai ciklus végéig szól.

"A cél az, hogy a versenysportban megőrizzük az eredményességet, a szabadidősportban viszont kiaknázzuk a még kiaknázatlan területeket. A különböző területek között pedig összehangoltságra lesz szükség" - mondta székfoglalójában az új szakmai igazgató, aki a versenysport és a szabadidősport mellett a sportágfejlesztést nevezte meg alappillérként.

Kérdésre válaszolva hozzátette: a jövő heti elnökségi ülésen terjeszti elő a személyi terveit, ennek keretében az eddigi szövetségi kapitányt, Storcz Botondot javasolja majd a megszűnő kapitányi poszt helyébe lépő vezetőedzői tisztség betöltésére. Az MTI kérdésére azt mondta: a vezetőedző feladata lényegében nem változik majd a mostani szövetségi kapitányi teendőkhöz képest, ő lesz a felelős a felnőtt válogatott összeállításáért, a válogatási elvek kidolgozásáért, a versenyprogram és felkészülés menetének összeállításáért, az U23-as és a maratoni szakág viszont a jövőben már nem hozzá tartozik majd.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×