eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Így győzte le Mayweather Álvarezt

Az amerikai Floyd Mayweather többségi pontozással legyőzte a mexikói Saúl Álvarezt Las Vegasban, és ezzel megszerezte a Boksz Világtanács (WBC) világbajnoki és a Boksz Világszövetség (WBA) szuperbajnoki övét.

A szabadsúlyú - azaz a váltó- és nagyváltósúly közötti - csatát hatalmas várakozás előzte meg, hiszen két veretlen ökölvívó csapott össze. A 12 menet nagy részében Mayweather volt fölényben, de voltak a meccsnek olyan szakaszai is, amikor a címvédő nagyon agresszíven támadott.

Két pontozónál az amerikai (117-111 és 116-112) nyert, egynél pedig döntetlen (114-114) született, így végül Mayweathert hirdették ki győztesnek.

Meg nem erősített hírek szerint Mayweather a győzelméért 41,5 millió dollárt kapott, így minden idők "leggazdagabb csatában" bizonyult jobbnak, míg Álvarez 5 millió dollárt tehetett zsebre.

A 36 éves Mayweathernek ez volt a 45. mérkőzése, és változatlanul hibátlan a mérlege. A 23 esztendős Álvarez 42-szer nyert, volt egy döntetlenje, és most kapott ki először.

A gála másik meccsén az amerikai Danny Garcia megvédte a WBC és WBA kisváltósúlyú világbajnoki címét, miután egyhangú pontozással legyőzte az argentin Lucas Matthyssét.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×