eur:
393.87
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Román-magyar - Bukarestben hazai győzelemre számítanak

Telt házas stadionra és legalább egygólos hazai győzelemre számít pénteken a magyarok elleni világbajnoki selejtezőn Dumitru Dragomir, a Román Hivatásos Labdarúgó Liga (PLF) elnöke.

"Az lenne a normális, ha mi jutunk tovább, erősebb bajnokságunk van, mint Magyarországnak, jobb játékosaink, még a stadionunk is szebb és a gyep is új" - jelentette ki Dragomir keddi sajtóértekezletén. Szerinte nem hátrány, hogy a román játékosok alacsonyabbak. "Miért, Hagi egy nyárfa?" - példálózott a PLF elnöke.

Úgy vélekedett, ha 200 ezer hely lenne a Nemzeti Arénában, az is megtelne pénteken, de ha a román válogatottnak nem sikerül nyernie Magyarország ellen, akkor a Törökország elleni jövő keddi meccsen szerinte félig sem fog megtelni a bukaresti stadion. Hozzátette, nem tart az esetleges incidensektől a pénteki találkozón.

"Mi a magyarok testvérei vagyunk: ha évszázadokon keresztül jól megértettük egymást ebben a térségben, miért ne tudnánk kijönni egymással néhány tíz percig?" - tette hozzá.

A Prosport.ro portál kedd délelőtti tudósítása szerint még 11 ezer jegy maradt a pénteki mérkőzésre (kezdés: 20.00), és nem kétséges, hogy ezek is gazdára találnak, hiszen csaknem ugyanennyi belépő fogyott el az utóbbi 24 órában.

A lap szerint a magyar szurkolóknak fenntartott ötezer jegyből csak kétezer fogyott el, de a Román Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy nem adja el a román szurkolóknak ezeket a helyeket, hogy megelőzze az esetleges konfliktusokat.

A bukaresti mérkőzés meghatározó lesz a pótselejtezőt érő második hely szempontjából, Magyarország jelenleg egy ponttal előzi meg Romániát a csoportban.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×