Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Real Madridból igazolt a Ferencváros futballcsapata

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nemzetközi átigazolási időszak utolsó napján véglegesség vált, hogy a Ferencváros leigazolja Mateost a Real Madridból. A védő részt vett a királyi klub nyári amerikai túráján, már Carlo Ancelotti irányításával.

Az 1987. április 22-én született középső védő a Real Madrid nevelése, felnőtt pályafutása nagy részét a Castillában töltötte. 2010 tavaszán került fel először az első csapat keretébe - akkor még Manuel Pellegrini, a Manchester City mostani edzője irányította a Madridot -, majd a 2010-2011-es idényben, immár José Mourinhónál is készülhetett az "eggyel". bajnoki találkozón nem lépett pályára a Madridban, ugyanakkor a bajnokok Ligájában és a Király Kupában, a tulajdonképpeni Spanyol Kupában szerepelt. Miután 2011 tavaszán társai megnyerték utóbbi sorozatot, kupagyőztesnek vallhatja magát.

Mire a csapat megnyerte a trófeát, ő már Görögországban nyert egy hasonlót (azaz egy idényen belül spanyol és görög kupagyőztes is lett), az AEK Athén kölcsönjátékosaként töltötte 2011 tavaszát. A következő szezont a Zaragoza együttesénél töltötte, a magyar válogatott Pintér Ádám klubtársa is volt.

A legutóbbi, a 2012-2013-as idényre visszatért Madridba, ismét a Castillában, a spanyol második vonalban futballozott. Sérülései miatt csak 14 mérkőzésen szerepelt. Felépülése után ismét az első csapat közelébe került, de Carlo Ancelotti végül hajlandó volt lemondani róla.

Mateos egyébként augusztus 29-én játszott a Madrid első csapatában La Corunában, a Deportivo ellen, a Teresa Herrera Kupán. Ancelotti csapatának összeállítása az alábbi volt: Casillas (Mejías, 82.) - Carvajal (Arbeloa, 46.), Pepe (Mateos, 46.), Nacho, Marcelo (Casado, 46.) - Casemiro, Isco (Di María, 46.), Kaká - Morata (Benzema, 61.), Jesé, C. Ronaldo (Özil, 46.)