Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyárfás Szélesről: "...felvetettem, nincs-e szándékában visszatérni"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jól van Széles Sándor, a 200 méteres mellúszásban olimpiai és világbajnoki címvédő Gyurta Dániel edzője, akit kedden hazaküldtek a barcelonai vizes világbajnokságról. A jó hírrel személyesen a mesteredző szolgált szerdán

"Szerencsére jól vagyok - reagált Széles Sándor az MTI megkeresésére. - A fekélyem sajnos kiújult, de kaptam gyógyszert, nem súlyos a dolog, augusztus 22-én kell visszamennem kontrollra."

A tavaly az Év edzőjének választott szakember hozzátette, Gyárfás Tamással, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökével tisztázták a helyzetet, majd hangsúlyozta: "A lényeg most az, hogy közösen szorítsunk Dani sikeréért. Én ezt ezúttal a tévé képernyője előtt teszem."

A kedvező fejleményt megerősítette Gyárfás Tamás Barcelonában: "Reggel felhívtam telefonon Sándort, aki nagy örömömre jól volt. Elmondta, szokott orvosánál a kórházban kitűnő ellátásban részesült. Megígérte, vigyáz magára" - fogalmazott Gyárfás, aki szerint az edző megértette, hogy ami egy vb-n valakivel történik, az nem tartozik a magánszférába.

"Mivel közölte, hogy jól van, felvetettem: nincs-e szándékában visszatérni Barcelonába. Nyíltan megmondom: nagy örömömre azt válaszolta, most már inkább otthon marad, onnan szorít tanítványáért, Gyurta Daniért" - folytatta a MÚSZ első embere. Gyárfás közlése szerint Széles hangsúlyozta, hogy nyombélfekélye van, ez újult ki. Hozzáfűzte: "Én tényleg nem tudom, hogy ezt mi mindentől lehet kapni."

Arra is kitért, hogy újfent beszélt Szabó Tündével, aki egy szállodában lakott Széles Sándorral. "A főtitkár asszony megerősítette, hogy amikor a mesteredzőt olyan állapotban látta meg, nem tehetett mást, a saját érdekében haza kellett küldeni. Véleményével egyetértek, Sándornak azért kellett távoznia, mert visszavárjuk." - mondta Gyárfás.

Gyurta Dániel csütörtökön rajtol a vb-n, s ha túljut a selejtezőn és az elődöntőn 200 m mellen, pénteken szerepelhet a fináléban.