eur:
394.15
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Minden idők legrosszabb kupaszereplése

A Debrecen és a Bp. Honvéd is három gólt kapva, megalázó hazai vereséggel búcsúzott az Európa Ligától. Nincs már magyar csapat versenyben a nemzetközi porondon. A mostani szereplés minden idők negatív csúcsa.

A Bp. Honvéd az újvidéki 0-2 után hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett, pillanatnyi esélye sem volt a továbbjutásra. A kispestiek a Bozsik Stadionban 0-2-nél szépítettek, de aztán kaptak még egyet. A kispesti csapat a legutóbbi tíz hazai nemzetközi kupamérkőzéséből csak hármatnyert meg.

Nyíregyházán a DVSC-Teva kedvezőbb helyzetből várta a visszavágót, miután idegenben, Drammenben 2-2-t ért el. A magyar Kovács Péter a 35. percben vezetést szerzett a norvégoknak, s attól kezdve a Loki futott az eredmény után. Elkerülhető gólokat kapott, miközben elöl a legnagyobb helyzeteket is kihagyta. A DVSC a legutóbbi három, egyaránt nyíregyházán rendezett hazai kupamérkőzését elveszítette, 0-8-as gólkülönbséggel.

A nemzetközi kupák történetében még soha nem volt példa arra, hogy augusztusra már egyetlen csapat sem maradt versenyben. Az eddigi "rekord" 2011 volt, akkor augusztus negyedikén búcsúzott az utolsó képviselő.

Bp. Honvéd-Vojvodina 1-3 (1-2)
Gólszerzők: D. Diarra (44.), ill. Bilbija (27.), Alivodics (41.), Sz. Vranjes (64.)
Továbbjutott a Vojvodina 5-1-gyel.

DVSC-Teva-Strömsgodset 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Kovács P. (35.), Boateng (51.), Storflor (58.)
Továbbjutott a Strömsgodset 5-2-vel.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×