Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Minden idők legrosszabb kupaszereplése

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Debrecen és a Bp. Honvéd is három gólt kapva, megalázó hazai vereséggel búcsúzott az Európa Ligától. Nincs már magyar csapat versenyben a nemzetközi porondon. A mostani szereplés minden idők negatív csúcsa.

A Bp. Honvéd az újvidéki 0-2 után hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett, pillanatnyi esélye sem volt a továbbjutásra. A kispestiek a Bozsik Stadionban 0-2-nél szépítettek, de aztán kaptak még egyet. A kispesti csapat a legutóbbi tíz hazai nemzetközi kupamérkőzéséből csak hármatnyert meg.

Nyíregyházán a DVSC-Teva kedvezőbb helyzetből várta a visszavágót, miután idegenben, Drammenben 2-2-t ért el. A magyar Kovács Péter a 35. percben vezetést szerzett a norvégoknak, s attól kezdve a Loki futott az eredmény után. Elkerülhető gólokat kapott, miközben elöl a legnagyobb helyzeteket is kihagyta. A DVSC a legutóbbi három, egyaránt nyíregyházán rendezett hazai kupamérkőzését elveszítette, 0-8-as gólkülönbséggel.

A nemzetközi kupák történetében még soha nem volt példa arra, hogy augusztusra már egyetlen csapat sem maradt versenyben. Az eddigi "rekord" 2011 volt, akkor augusztus negyedikén búcsúzott az utolsó képviselő.

Bp. Honvéd-Vojvodina 1-3 (1-2)
Gólszerzők: D. Diarra (44.), ill. Bilbija (27.), Alivodics (41.), Sz. Vranjes (64.)
Továbbjutott a Vojvodina 5-1-gyel.

DVSC-Teva-Strömsgodset 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Kovács P. (35.), Boateng (51.), Storflor (58.)
Továbbjutott a Strömsgodset 5-2-vel.