eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tiszeker: a WADA a "hálózatokra" is összpontosít

A jövőben jobban összpontosít a tiltott szereket előállítók és felhasználók hálózataira a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője szerint.

Tiszeker az MTI-nek szerdán elmondta: naivitás azt hinni, hogy egy-egy sztársportoló magányosan doppingol, vélhetően komoly - orvosokból, edzőkből, ügynökökből álló - stáb tevékenykedik mögöttük.

"Eddig is lehetett a sportszakembereket szankcionálni, ha bizonyítottan szerepük volt a doppingolásban, ám nagyon-nagyon kevés esetben vallottak ellenük a versenyzők. Ezután a WADA más módszereket alkalmaz majd" - jegyezte meg a MACS vezetője, hozzátéve, hogy a WADA nem nyomozó szerv, az ellenőrzés, a tesztek elvégzése a feladata, de a nyomozásban most már az Interpol segítheti.

"Ellenőrzik majd az internetes rendeléseket, leveleket, házhoz szállításokat" - mondta.

Kiemelte: amikor egy-egy hálózatot lefülelnek - mint például a hét Tour de France-elsőségétől megfosztott amerikai kerékpáros, Lance Armstrong esetében -, azt a kérdést kell majd tisztázni: a versenyző tudott-e arról, hogy tiltott szereket adnak neki, vagy pedig tudtán kívül kapta az adagokat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×