eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Több mint félmilliárdot kapott a Videoton

A Videoton 1 870 695 eurót (mintegy 550 millió forintot) kapott az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) az előző idénybeli Európa Liga-szerepléséért.

Az UEFA kedden hozta nyilvánosságra az EL-, illetve a Bajnokok Ligája főtábláján érdekelt klubok pénzdíját. A fehérvári klub főtáblás volt az Európa Ligában, ezért alanyi jogon 1,3 millió euró járt, ehhez jött még a teljesítménybónusz (a Videoton esetében két győzelemért 400 ezer euró), valamint az adott ország televíziós piaci értéke (170 695 euró).

Tekintettel arra, hogy a székesfehérvári csapat idén már a selejtezőben kiesett, e tekintetben jelentős veszteséggel számolhat.

Az EL-ben 209 milliót eurót osztott szét az UEFA, a győztes Chelsea ebből 10,7 milliót kapott.

A BL-ben sokkal nagyobb pénzek szerepelnek, a teljes összeg 904,6 millió euró. A legtöbbet ebből a Juventus kaszálta - 65,3 milliót -, noha már a negyeddöntőben elvérzett. Ez az olasz televíziós piac értékének köszönhető, ami önmagában 44,8 milliót ért a torinói klubnak. A győztes Bayern München 55, a döntős Borussia Dortmund 54,1 milliót kapott. Az AC Milan 51,4, a Real Madrid 48,4, a Barcelona 45,5, a Paris Saint-Germain 44,7, míg a Manchester United 35,5 millió euróval gazdagodott.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×