eur:
394.36
usd:
370.09
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kezdődnek az egyeztetések az új uszoda építéséről Budapesten

Már a héten elkezdődnek az egyeztetések a beruházásért felelős Nemzeti Sportközpontok (NSK) és az érintett fővárosi, valamint a kerületi önkormányzat között a 2021-es vizes világbajnokságra készülő Dagály uszodakomplexum építéséről.

Az egész világ a csodájára jár majd - mondta Vígh László kormánybiztos azzal kapcsolatban, hogy mit szóltak a nemzetközi szövetség (FINA) vezetői az új komplexum látványterveihez, amely az elképzelések szerint 2016 második felére készül el.

"A pályázati anyag összeállításakor tudtuk, hogy ha nyerünk, akkor azonnal el kell kezdeni az építkezés előkészítését. Már a héten megkezdjük a szükséges fővárosi és kerületi egyeztetéseket, ezek után tudjuk véglegesíteni a beruházás részleteit, és határozhat a kormány a pontos ütemezésről, forrásról" - mondta az NSK keddi tájékoztatása szerint Vígh László, hozzátéve: folyamatosan tartják a kapcsolatot a nemzetközi szövetség vezetőivel is.

A kormánybiztos elmondta, a FINA-tól kaptak egy vastag kézikönyvet, amelyben leírják, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnie az új uszodának ahhoz, hogy a világ egyik legrangosabb és legnézettebb - ezáltal óriási reklám- és országimázsértékkel bíró - sporteseményének helyszíne lehessen. A kötetben minden apróságot meghatároznak: hány fokos legyen a víz, milyen magas legyen a rajtkő, milyen időmérő rendszer működjön az uszodában, és a nézőtéren mekkora távolságra legyenek egymástól a székek.

A tervezési feladatok jövő év elejére fejeződhetnek be, a kivitelezés 2014 második felében kezdődhet el és 2016 közepére, második felére épülhet fel az új uszoda. A tervek szerint ez lesz a helyszíne a 2017-es junior-világbajnokságnak, majd négy évvel később a felnőtt vizes világbajnokságnak is. A létesítményben az 50 méteres versenymedence és műugró medence mellett lesz egy másik 50 méteres bemelegítő medence. Ezek mellett több élménymedence is épül a nagyközönség számára.

Az uszodakomplexumban az állandó nézőtér 4-5 ezer fős lesz, amelyet a vb idejére 17-19 ezresre lehet majd bővíteni.

A FINA pénteken Barcelonában döntött úgy, hogy Magyarország rendezi az úszók, nyíltvízi úszók, műugrók, műúszók és vízilabdázók 2021-es világbajnokságát.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×