eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Budapest rendezheti a 2021-es vizes világbajnokságot

Budapest kapta meg a 2021-es vizes világbajnokság rendezési jogát. Az úszókat, vízilabdázókat, műúszókat, műugrókat és nyíltvízi úszókat összefogó nemzetközi szövetség, a FINA Barcelonában ismertette döntését.

A magyar küldöttség prezentációjában, sorrendben Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Szabó Bence, a MOB főtitkára, Hosszú Katinka világ- és Európa-bajnok úszó, majd Orbán Viktor miniszterelnök ismertette a rendezési elképzeléseket.

Orbán Viktor miniszterelnök, aki a magyar pályázat prezentációjában is szerepet vállalt, Facebook-oldalán jelentette be: Győztünk!

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint "a magyar delegáció Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével lenyűgözte a prezentáció során a FINA Büro tagjait." Elsőként Borkai Zsolt, a MOB elnöke ígérte meg, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság a következő nyolc évben mindent megtesz a rendezvény sikeréért, majd Szabó Bence főtitkár emlékezett arra, hogy Barcelonában lett olimpiai bajnok kardvívásban, és reméli, ezúttal is szerencsét hoz a magyaroknak a katalán fővárosban.

Hosszú Katinka világ- és Európa-bajnok úszó azt ígérte, hogy 2021-ben ott lesz a magyar csapatban, ha Budapest rendezi a vb-t, mert ő már tudja, mit jelent hazai közönség előtt versenyezni.

Orbán Viktor újra megerősítette, hogy a magyar kormány minden garanciát megad a sikeres világbajnoksághoz, és az új, XXI. századi létesítmény a Duna partján a világ úszósportjának fellegvára, méltó otthona lesz. A kormányfő hangsúlyozta, hogy jövőre ugyan választások lesznek Magyarországon, de annak kimenetele nem befolyásolhatja a magyarok elszántságát, hogy 2021-ben sikeres világbajnokságot rendezzenek.

Magyarország mellett a 2021-es vizes világbajnokság rendezési jogáért a Koreai Köztársaság, Azerbajdzsán és az Egyesült Arab Emírségek versengett. Utóbbi kettő a döntés előtti este visszalépett. A szintén pályázó Japán és Kína korábban kiszállt a versenyből. A FINA bejelentette azt is, hogy a 2019-es rendezési jogot a Koreai Köztársaság nyerte el.

Kedden már eldőlt, hogy Magyarország rendezheti 2017-ben a junior vizes világbajnokságot, most pedig az is biztossá vált, hogy négy évvel később a felnőtt világbajnokságnak is otthont adhat.

A most megrendezésre kerülő barcelonai vizes világbajnokságon 181 ország 2300-nál is több versenyzője vesz részt. A magyar rendezőknek is legalább ilyen részvételre kell számítaniuk a 2021-es budapesti rendezvényen.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×